Boçvarski: Nuk largohem nga funksioni, informacionet janë spekulime

Shkup, 3 tetor – Ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski thotë se janë spekulime informacionet për largimin e tij nga funksioni i ministrit dhe për rikonstruimin e kabinetit qeveritar.

“Unë mendoj se këto janë spekulime, sepse edhe Qeveria edhe LSDM-ja kanë pasur qëndrim për këtë çështje. Atë që e kemi dëgjuar dhe e kemi parë, ja ku ministri i Vetëqeverisjes Lokale, Goran Milevski, ka dhënë dorëheqje, kemi dëgjuar se zëvendës i tij do të ishte Risto Penov, politikan me përvojë dhe ish-kryetar komune, besoj se me përvojën e tij do ta ndihmojë punën e Qeveria. Për pjesën tjetër, mendoj se janë në nivel spekulimi”, tha Boçvarski sot në një paraqitje të ftuar në TV 24, i pyetur nëse do të ketë rindërtim të Qeverisë dhe nëse do të largohet nga funksioni.

Boçvarski ndër të tjera porositi se planet urbanistike duhet të respektohen dhe gjelbërimi të mos shkatërrohet.

Për propozim ligjin për legalizimin e objekteve pa leje, i cili është dorëzuar në Kuvend, ai tha se është legjitim dhe nuk duhet miratuar nëse nuk ka interes nga Kuvendi, por që kategoritë e rrezikuara të qytetarëve të cilët kanë ndërtuar një shtëpi duhet ndihmuar. Ai tregon se nga teksti i ligjit janë hequr të gjitha përmbajtjet që shkaktuan reagime publike.

“Ligji është në Kuvend, e kemi dorëzuar, pas debatit të parë ka pasur një tjetër, me shumë palë të interesuara, kemi pastruar atë për të cilën kanë reaguar qytetarët, kemi mbrojtur zonat e mbrojtura dhe gjithçka që ka qenë për inspektim publik dhe është komentuar, në Në fund krijuam një zgjidhje të re shumë më të shkurtër dhe Parlamenti duhet të vendosë nëse duhet miratuar apo jo. Nuk kemi asgjë kundër, edhe nëse nuk miratohet, ka qytetarë që e kërkojnë gjithmonë, ka qytetarë që janë kundër, si çdo zgjidhje ligjore. Nëse nuk ka interes në Parlament, atëherë është legjitime që shumica të mos miratojë një ligj të tillë”, tha Boçvarski.