Klubi i skijimit “DITA” nis sezonin me grupin e parë

Klubi i skijimit “DITA” si çdo vit tjetër edhe këtë sezon ka nisur me aktivitetet e saj. Nga ky klub tashmë kanë shënuar startin...

TË FUNDIT

Studio e bukurisë “Joliebeauty” në Zvicër gati të mirëpres këngëtaret e estrardes

Liriane Kadrija-Mani, është mes femrave shqiptare të suksesshëm dhe të dëshmuara në botën e bukurisë dhe të estetikës. Njihet për profesionalizmin dhe kreativitetin unik...

VIDEO/ Me armë në dorë, momenti kur Klered Bozhanaj plagos efektivin e “Shqiponjave” me dy plumba

Ky është momenti ku kur 42-vjeçari, Klered Bozhanaj plagos efektivin e “Shqiponjave”, Edlir Alleshi me dy plumba në bark. Siç dallohet nga pamjet...

Përmes Mekanizmit të BE-së për rezistencë qytetare për organizatat civile të qasshme 900.000 euro

Filloi të funksionojë Mekanizmi për rezistencë qytetare (MRQ) të BE-së, mbështetje direkte për iniciativat e shoqërisë civile në kuadër të projektit të financuar nga BE-ja “Mbështetje teknike për përmirësimin e mjedisit të favorshëm për organizatat civile në Republikën e Maqedonisë së Veriut”.

Siç informojnë nga projekti, kjo thirrje për propozime është financuar nga Bashkimi Evropian me vlerë të përgjithshme të disponueshme prej 900,000 euro.

“Për herë të parë në vend, Bashkimi Evropian siguron mekanizëm për financim për mbështetje të drejtpërdrejtë të organizatave civile me qëllim që t’u mundësohet në mënyrë efikase të përballen me prioritetet kryesore në bashkësitë e tyre lokale dhe të kontribuojnë për reformat në sektorët kyç në vend. Mekanizmi qytetar për rezistencë i BE-së do t’i mbështesë organizatat lokale për t’i zbatuar aktivitete për përgjigje në kohë të nevojave të bashkëqytetarëve të tyre dhe forcimin e rezistencës së qytetarëve gjatë ndryshimeve të shpeshta sociale. Shoqëria civile ka rol udhëheqës për zhvillimin e bashkësisë dhe në atë drejtim BE-ja do t’i mbështesë në përpjekjet e tyre”, theksohet në kumtesë.

Organizatat civile që i plotësojnë kriteret e konfirmuara në Udhëzimin për aplikantët e kësaj thirrje mund të dorëzojnë aplikacione onlajn në (http://www.eu4cr.mk) me afat përfundimtar për dorëzimin e propozimeve deri më 15 nëntor të vitit 2022, ora 17:00.

Për Mekanizmin për rezistencë qytetare (MRQ) të BE-së duke filluar nga 4 tetori i vitit 2022, janë organizuar 14 sesione informative në Manastir, Ohër, Gostivar, Kumanovë, Koçan, Strumicë, Kavadar, Veles, Prilep, Tetovë, Kërçovë, Kratovë, Dellçevë, Gjevgjeli, ndërsa sesioni i fundit do të mbahet sot pasdite në Shkup (15:30-18:00 në restorantin “Javna Soba”).

Mbështetje teknike për përmirësimin e mjedisit mundësues për organizatat civile në Republikën e Maqedonisë së Veriut është projekt i financuar nga Bashkimi Evropian dhe i implementuar nga RMV Consulting International.

Latest Posts

Studio e bukurisë “Joliebeauty” në Zvicër gati të mirëpres këngëtaret e estrardes

Liriane Kadrija-Mani, është mes femrave shqiptare të suksesshëm dhe të dëshmuara në botën e bukurisë dhe të estetikës. Njihet për profesionalizmin dhe kreativitetin unik...

VIDEO/ Me armë në dorë, momenti kur Klered Bozhanaj plagos efektivin e “Shqiponjave” me dy plumba

Ky është momenti ku kur 42-vjeçari, Klered Bozhanaj plagos efektivin e “Shqiponjave”, Edlir Alleshi me dy plumba në bark. Siç dallohet nga pamjet...

Mos i humbisni

Zelenskiy në Uashington, kërkon më shumë ndihmë për Ukrainën

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskiy mbërriti në Kapitol të enjten mes pikëpyetjesh të ngritura nga republikanët nëse Kongresi duhet të miratojë një raund të ri...

IDEA: Komuna e Haraçinës më e sukseshmja tek komunat shqiptare

Në Analizën e Institutit për Demokraci dhe Analiza Ekonomike për 13 komuna të monitoruara, krerët e Strugës, Çairit dhe Bogovinës nuk e kanë realizuar...

Vuçiç mban fjalën në OKB: Shpallja e Kosovës shtet i pavarur copëzoi Serbinë, nuk kemi shkelur kurrë mbi territorin e saj

Ne sesionin e 78-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, presidenti serb, Aleksandër Vuçiç, ka zgjedhur të flasë për Kosovën, edhe pse...