Klubi i skijimit “DITA” nis sezonin me grupin e parë

Klubi i skijimit “DITA” si çdo vit tjetër edhe këtë sezon ka nisur me aktivitetet e saj. Nga ky klub tashmë kanë shënuar startin...

TË FUNDIT

Grubi: Mbi 2.000 vende pune në Kërçovë, Tetovë, Strugë, Gostivar, Manastir… APLIKONI!

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka njoftuar në faqen e tij zyrtare në Facebook se Panairi i punës nga Bechtel & Enka po vijon...

Papa Françesku: Emigrantët nuk e pushtojnë Evropën

Papa Françesku ka thënë të shtunën se qeveritë perëndimore duhet të kujdesen më shumë për migrantët që e kalojnë Mesdheun, sepse “ata që e...

Bozhanaj “çmendet” në gjykatë/ Autori i plagosjes së efektivit të policisë: Jam amerikan!

“Jam amerikan dhe jo shqiptar”. Këto kanë qënë fjalët e pakta që Klered Bozhanaj i ka thënë përpara gjykatës këtë të shtunë, ndërkohë...

Miratohen tre konkluzat e propozuara nga Grubi për Korridorin 8 rrugor dhe hekurudhor dhe portin e thatë në Strugë

“HAPJE E VENDKALIMIT TË RI KUFITAR”

Formimi i Komisionit të Përzier të Ekspertëve, i cili do të përcaktojë vendndodhjen e vendkalimit të ri kufitar ndërmjet Strugës dhe Pogradecit, do të përcaktojë karakteristikat themelore teknike të lidhjeve rrugore, vendndodhjen e rrugëve, pikat e kryqëzimit të tyre me kufirin, infrastrukturën, stacionet, llojet e ngarkesave dhe udhëtarëve, regjimin e funksionimit, çështjet ligjore dhe normative që lidhen me ndërtimin e vendkalimit kufitar rrugor ndërkombëtar dhe të gjitha çështjet me interes të përbashkët.

Anëtarët e KPE-së do të jenë përfaqësues të:
-Ministrisë së Punëve të Jashtme,
-Ministrisë së Punëve të Brendshme,
-Ministrisë së Transportit dhe Lidhjeve, si dhe
-Drejtorisë së Doganave.
KPE do të punojë dhe do të marrë vendime në përputhje me udhëzimet e Qeverive të të dyja vendeve.

LIDHJA HEKURUDHORE SHKUP-DURRËS NDËRMJET REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT DHE REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË

Qeveritë e të dyja vendeve angazhohen për bashkëpunim dhe ndërmarrjen e obligimeve për ndërtimin dhe përfundimin e infrastrukturës hekurudhore të Korridorit 8, edhe atë: Republika e Maqedonisë së Veriut të modernizojë linjën ekzistuese hekurudhore Kumanovë – Shkup – Kërçovë, ta përfundojë ndërtimin e pjesës në Republikën e Maqedonisë së Veriut nga Kërçova deri në kufirin me Republikën e Shqipërisë (63 km) dhe nga Kumanova deri në kufirin me Republikën e Bullgarisë (89 km).

Republika e Shqipërisë të kryejë rikonstruimin e linjës ekzistuese hekurudhore Tiranë – Durrës, ndërtimin e një linje të re hekurudhore për në aeroportin ndërkombëtar “Nënë Tereza” (34.7 km), si dhe rikonstruimin e linjës ekzistuese hekurudhore Durrës – Rogozhinë – Podgradec – Lin (137 km) dhe ndërtimi i lidhjes së re hekurudhore nga Lin-Kufiri me Republikën e Maqedonisë së Veriut (2.8 km).

Obligohet Ministria e transporti dhe institucionet tjera relevante të të dy vendeve të bashkëpunojnë me qëllim të krijimit të kushteve për përpilimin e Marrëveshjes së bashkëpunimit për sigurimin e instrumenteve finansiare ndërkombëtare dhe zhvillimin e lidhjes hekurudhore “Shkup – Durrës në mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë e cila do të nënshkruhet në Mbledhjen e përbashkët mes dy qeverive në Tiranë.

“Dry Port” – Strugë

Qeveritë e të dyja vendeve, përmes ministrive të financave, transporti dhe institucioneve resoriale, brenda tre muajve do të kryejnë studimin e fizibilitetit për ndërtimin e një zone intermodale logjistike, në formën e një porti të thatë pranë Strugës, Republika e Maqedonisë së Veriut, për bërjen e ngarkesave tranzit që vijnë në Republikën e Maqedonisë së Veriut nga porti i Durrësit – Porto Romano.

Në afat prej tre muajve, të dyja palët do të bëjnë një plan për thjeshtësimin e procedurave për ndërtimin e portit të thatë, pas së cilës do të përpilojnë Marrëveshje për nënshkrim në Mbledhjen e përbashkët mes dy qeverisë në Tiranë ku do ta shpreshin gadishmërinë për bashkëpunim dhe realizim të projektit.

Latest Posts

Grubi: Mbi 2.000 vende pune në Kërçovë, Tetovë, Strugë, Gostivar, Manastir… APLIKONI!

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka njoftuar në faqen e tij zyrtare në Facebook se Panairi i punës nga Bechtel & Enka po vijon...

Papa Françesku: Emigrantët nuk e pushtojnë Evropën

Papa Françesku ka thënë të shtunën se qeveritë perëndimore duhet të kujdesen më shumë për migrantët që e kalojnë Mesdheun, sepse “ata që e...

Bozhanaj “çmendet” në gjykatë/ Autori i plagosjes së efektivit të policisë: Jam amerikan!

“Jam amerikan dhe jo shqiptar”. Këto kanë qënë fjalët e pakta që Klered Bozhanaj i ka thënë përpara gjykatës këtë të shtunë, ndërkohë...

Mos i humbisni

Britania përgatit aktakuzë për 5 të dyshuar për spiunim për Rusinë

Prokuroria në Britaninë e Madhe do të ngrejë aktakuzë ndaj pesë personave të cilët dyshohet se kanë spiunuar për Rusinë, njoftoi BBC të enjten.   Orlin...

Vrasja e 33-vjeçarit në Shkodër/ U qëllua pranë automjetit, trupi u gjet nga familjarët

Familjarët ishin ato që gjetën trupin e vrarë të 33-vjeçarit, Valter Fejza, që u ekzekutua mbrëmjen e kësaj të enjteje në Shkodër. Ai...

Zelenskiy në Uashington, kërkon më shumë ndihmë për Ukrainën

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskiy mbërriti në Kapitol të enjten mes pikëpyetjesh të ngritura nga republikanët nëse Kongresi duhet të miratojë një raund të ri...