Hoti: Qeveria Kurti do ta rrëzojë veten


Ish-kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë se Qeveria e Kosovës me veprimet e fundit po tregon se dëshiron ta rrëzojë veten.

Deputeti i LDK-së, Hoti, ka thënë se shkëputja e Kontratës Kolektive nga ana e MASHTI-t me SBASHK-un, është një shkelje tjetër ligjore.

“Vendimi i Gjykatës Kushtetuese për Qeverinë Hoti e ka bërë të qartë, se vendimet e asaj qeverie mbesin në fuqi. Ato vendime e kanë kushtetutshmërinë dhe ligjshmërinë e plotë, sepse ajo Qeveri është votuar me votat e deputetëve të Kuvendit të Kosovës. Ato vendime nuk mund të kontestohen nga askush me vendime dhe veprime politike. Kjo Qeveri e ka humbur rrugën. Konfrontohet me aleatët për targa. Konfrontohet me arsimtarë e mjekë për pagat që u takojnë atyre. Konfrontohet tani edhe me gjyqtarë e prokurorë duke marrë vendime jo ligjore për ulje të pagave të tyre”, tha Hoti. “Kjo Qeveri dëshiron ta rrëzojë veten. Por tash nuk mund t’i ikë përgjegjësisë, vetëm nëse vetë e ngrit flamurin e bardhë”, ka shkruar Hoti në Facebook.