Escobar deklarohet: Marrëveshje e vështirë, por e nevojshme – përgëzoj liderët për kurajon


Escobar: Marrëveshje e vështirë, por e nevojshme – përgëzoj liderët për kurajon.

Emisari amerikan, Gabriel Escobar ka përgëzuar Kosovën dhe Serbinë për marrëveshjen e arritur.

Escobar ka thënë se kjo marrëveshje ishte e vështirë, një marrëveshje e domosdoshme e cila të dyja vendeve u hapë rrugën drejt integrimeve euroatlantike.

Ai ka shtuar se SHBA-ja do të jetë aty për të ndihmuar palët qoftë ekonomikisht e politikisht për të siguruar zbatimin e kësaj marrëveshje,

“Dua ti uroj palët për arritjen e një marrëveshje të vështirë por të domodoshme, që u hapë rrugën drejt integrimeve euroatlantike. Ne do të jemi aty për të ndihmuar edhe ekonomikisht edhe politikisht. BE ka një mekanizëm për të siguruar implementimin dhe jam shumë i kënaqur për këtë dhe falënderues për të dy liderët që kanë arritur kurajo për këtë marrëveshje”, ka thënë Escobar në një adresim për media.