Çaji japonez që lufton kancerin dhe ua djegë dhjamin katërfish më shpejt

Çaji ‘matcha’ konsiderohet si një prej llojeve më të fuqishme të çajit të gjelbër që ekziston.

Ka origjinën në Japoni dhe është përdorur në lindjen e largët me mijëra vjet.

Ky çaj i mahnitshëm bëhet nga gjethet e reja të pluhurosura të Camellias.

Pluhuri delikat ruhet në një vend të sigurt nga oksigjeni dhe drita në mënyrë që ta ruajë ngjyrën e mahnitshme dhe përbërjen e lartë me antioksidantë.

Vetëm një gotë e çajit matcha sjell shumë përfitime shëndetësore.

Shpejton metabolizmin

Çaji matcha e shpejton metabolizmin dhe ndihmon në humbjen e peshës. Një studim i ri ka zbuluar se njerëzit që e konsumojnë këtë çaj në baza të rregullta ditore faktikisht humbin peshë 25% më shpejt sesa ata që nuk e konsumojnë. Çaji nuk ka efekte anësore, që nënkupton se nuk duhet të frikësoheni për shtypjen e gjakut apo pulsin e zemrës.

Lufton kancerin

Çaji është i mbushur me antioksidantë tejet të fuqishëm. Njëri nga antioksidantët që gjendet në këtë çaj ka veti të forta anti-kanceroze dhe i lufton rrezatimet e lira. Sipas ekspertëve, ky çaj japonez përmban rreth 100fish më shumë mbrojtës natyralë sesa çdo çaj komercial që shitet në dyqane.

Rritë energjinë

Sikurse me çdo çaj tjetër të gjelbër, edhe matcha përmban kafeinë. Një gotë e këtij çaji jua mirëmban nivelet e energjisë për orë të tëra.

Parandalon plakjen e parakohshme

Falë përbërjes që e ka me antioksidantë të shumtë, çaji e parandalon plakjen e parakohshme duke ju mbrojtur nga rrezatimet ultravjollcë dhe sëmundjet e lëkurës.