​Mbretëresha spanjolle tregon flokët gri: Kjo është e tmerrshme

Pasi mbreti Juan Carlos hoqi dorë zyrtarisht nga pushteti mbretëror në vitin 2014, djali i tij Felipe VI erdhi si trashëgimtari ligjor i dinastisë historike dhe mbështetja e tij më e madhe ishte gruaja e tij – ish-gazetare, spikere e lajmeve, Master i Komunikimeve Audiovizive – Letizia Ortiz Rocasolano.

Pikërisht për shkak të shkollimit të saj dhe më shumë se karrierës së suksesshme, por edhe faktit që ajo është një shembull i një gruaje moderne dhe të pavarur, anëtarët e familjes mbretërore menjëherë e pranuan Letizia, edhe pse ajo nuk ishte me gjak mbretëror dhe tashmë kishte një martesë prapa asaj

Dhe ndërsa Felipe u rrit me shkëlqimin dhe luksin e një gjykate spanjolle dhe e dinte që një ditë ai do të trashëgonte kurorën e atij vendi të madh, Letizia nga ana tjetër u rrit në një familje të klasës së mesme, dhe jeta e saj deri në takimin me princin ishte krejt e zakonshme.

Nëna e saj ishte një infermiere dhe babai i saj ishte një sindikalist i stafit mjekësor. Megjithëse të dy prindërit e saj ishin të përfshirë në mjekësi, Letizia gjithashtu kishte shumë gazetarë në mjedisin e saj, të cilët ajo i imitoi, dhe kështu bëri edhe dashuria e saj për të shkruar dhe raportuar. Xhaxhai i saj ishte një drejtues radioje dhe gjyshi i saj një shkrimtar.

Ishte jashtëzakonisht e pazakontë që trashëgimtari i kurorës spanjolle të martohej me një grua fisnike, e lëre më me një grua me një martesë pas saj, por Letizia kapërceu të gjitha pengesat dhe shpejt u bë e preferuara në mesin e njerëzve.

Përveç që njihet si një grua plot dhembshuri dhe ndjeshmëri, kjo 49-vjeçare shpesh është vlerësuar si një nga gratë e veshura më së bukuri.

Mbretëresha e bukur spanjolle me të drejtë mban titullin e një prej zonjave më të veshura nga oborri mbretëror dhe shkëlqen në çdo rast. E njohur për kombinimet e saj paksa të zhvendosura të modës, zeshkania tërheqëse dëshmon se ajo ka një sens të pagabueshëm të stilit gjatë çdo paraqitje në publik. Por ajo së fundmi e gjeti veten në shënjestër të kritikave pasi me krenari tregoi flokët e saj gri.

Letizia vendosi të mos kishte frikë më dhe ajo shërbeu si një shembull për shumë gra që kjo ngjyrë mund të duket gjithashtu e shkëlqyeshme.

Por tashmë dihet që është e vështirë t’i kënaqësh të gjithë, ndaj asaj iu desh të përballej me shumë ofendime dhe vërejtje nga fansat të cilët thanë se ky model flokësh nuk i shkon për shtat një zonje në fronin mbretëror.

“E tmerrshme, kjo duket kaq e çrregullt. Jeni plot flokë gri”, “Kështu duket një grua që nuk kujdeset për flokët e saj”, “Dukesh dhjetë vjet më e vjetër”, janë disa nga komentet, por kishte edhe nga ata që vlerësuan dhe e mbështeti lëvizjen e saj.

“Është e tmerrshme që qeveria mendon se një grua duhet të mbulojë thinjat e saj, ndërsa një burrë mund t’i ketë ato. Letizia është një grua e bukur dhe është një shembull i vërtetë që nuk është e ngarkuar me gjëra të parëndësishme dhe se është më e bukura siç është – natyrale”.