Герила акции – креативно за проблемите

Граѓанските организации постојано бараат нови начини да ги промовираат своите активности. Во изминативе години, организациите кои користеа т.н. „герила“ акции забележаа успех во привлекувањето на вниманието во јавноста.

Граѓанските активисти велат дека „герила“ акциите се добар начин да се заинтригира јавноста, да се „освојат“ социјалните мрежи и да се пренесат пораките.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *