Zbuloni sekretet e një jete më të lumtur!

Nëse ngjarjet e vitit të kaluar ju kanë bërë të ndiheni të lodhur emocionalisht, nuk jeni vetëm.

Kjo periudhë ka qenë jashtëzakonisht stresuese, megjithatë njerëzit shpesh luftojnë për të gjetur lumturinë edhe në periudha normale.

Shpesh mund të pyesni veten se pse ndonjëherë është e vështirë të jesh i lumtur? Dhe a ka ndonjë mënyrë për të përmirësuar gjendjen shpirtërore dhe këndvështrimin e jetës?

Siç rezulton, përgjigja për pyetjen e dytë është po. Ju mund të bëni shumë për të përmirësuar cilësinë e jetës tuaj të përditshme dhe të ndiheni më të përmbushur.

Nëse ngjarjet e vitit të kaluar ju kanë bërë të ndiheni të lodhur emocionalisht, nuk jeni vetëm.

Kjo periudhë ka qenë jashtëzakonisht stresuese, megjithatë njerëzit shpesh luftojnë për të gjetur lumturinë edhe në periudha normale.

Shpesh mund të pyesni veten se pse ndonjëherë është e vështirë të jesh i lumtur? Dhe a ka ndonjë mënyrë për të përmirësuar gjendjen shpirtërore dhe këndvështrimin e jetës?

Siç rezulton, përgjigja për pyetjen e dytë është po. Ju mund të bëni shumë për të përmirësuar cilësinë e jetës tuaj të përditshme dhe të ndiheni më të përmbushur.

Por nëse nuk mund të bëni aq shumë, mbani mend se pak është më mirë se asgjë.

Edhe një shëtitje e shpejtë 10 deri në 15 minuta mund t’ju ndihmojnë, të paktën për një afat të shkurtër.

Vlerësoni kënaqësitë e vogla
Studimet tregojnë se të vlerësoni momentet e vogla dhe të këndshme mund t’ju bëjë të ndiheni më të lumtur.

Përqendrohuni tek ngjarjet e vogla të përditshmërisë në të njëjtën mënyrë si tek ato të mëdhatë.

Në fund të fundit, janë ato momente të vogla që përbëjnë pjesën më të madhe të jetës suaj.

Shijoni kohën e kaluar ulur pranë dritares me diell duke pirë një filxhan çaj, shijoni me anëtarët e familjes një vakt të shijshëm ose lexoni një libër të mirë.

Bëni një përpjekje të vetëdijshme për të pushuar dhe shijuar kënaqësi të vogla si këto çdo ditë.

Kufizoni vendimet tuaja
Mund të duket si një ëndërr të kesh opsione të pafundme, por në të vërtetë të kesh shumë zgjedhje mund të krijojë më shumë shqetësime.

Hulumtimet kanë zbuluar se njerëzit që kanë më shumë opsione kanë më shumë mundësi për të mos qenë të lumtur.

Të mos kesh nevojë të marrësh vendime të shumta gjatë gjithë ditës mund t’ju çlirojë nga stresi.

Nëse një vendim nuk do të sjellë pasoja të mëdha, ju mund të kufizoni sasinë e kohës që i jepni vetes për të zgjedhur, ose do t’i jepni vetes më pak opsione.

Ruajini diskutimet e mëdha për çështje më të mëdha dhe më të rëndësishme.

Dhe kur bëni këto zgjedhje, përpiquni të mos shihni më pas.

WWW.EXPRESS.MK

Share: