Filozofia e dialogut

Pak kohë më parë lexova një artikull të mrekullueshëm në revistën Philosophy me një intervistë me Michael Onyebuchi Eze. Ai është një filozof afrikan i Ubuntu. Ai e quan Ubuntu-n filozofia e dialogut. Vetëm duke qenë i hapur ndaj dikujt tjetër mund të ecni përpara si grup.”Një person është një person sepse ka të tjerë,” buzëqesh ai. Thelbi i Ubuntu dhe një koncept i rëndësishëm në traditën afrikane. Një person nuk është kryesisht një individ, por një person brenda një komuniteti. Me fjalë të tjera: ‘Unë jam, sepse ne jemi!’.E gjithë bota do të ishte më mirë nëse zbatohej ky koncept, mendon ai. Dhe ndërsa individualizimi ka goditur në Perëndim, prandaj ata janë të preokupuar me vlera shumë të ndryshme në Afrikë. Unë vetë kam qenë në shumë vende të botës dhe çdo herë habitem se sa pak dimë për traditat dhe vlerat e njëri-tjetrit. Por mbi të gjitha, sa pak adoptojmë koncepte të mëdha.

Ne jetojmë në botë paralele në të cilat pothuajse nuk ka vend për botën përreth nesh. Ubuntu, si Kgotla (nga Uganda), është një mënyrë jetese që do të përmirësonte vërtet Perëndimin.Nelson Mandela ishte ai që i solli Ubuntu famën mbarëbotërore. Pavarësisht rrethanave të vështira, Mandela nuk u hidhërua kurrë. Ai nuk u drejtua nga urrejtja ndaj rojeve të tij brutale, por filloi një bisedë me ta.Më vonë doli se sundimtarët e bardhë me të cilët foli Mandela ishin të befasuar që ai fliste gjuhën e tyre. Ai e kuptoi historinë e tyre dhe nga erdhën idetë e tyre aktuale për lirinë dhe drejtësinë. Pikërisht për shkak se Mandela ishte i hapur ndaj pozicionit të tyre, ishte e mundur të arrihej ndryshimi së bashku. Çfarë mënyrë e shkëlqyer për të mbajtur një dialog me ‘armikun’ tuaj. “Shko dhe pi një kafe me dikë që nuk të pëlqen”, thotë Eze gjithashtu. Çfarë do të thotë ky koncept për funksionimin e këshillave të punës? Jam i bindur se dialogu gjithmonë çon në rezultatet më të mira. Në vend që të luftoni dhe të ankoheni për procedurat e gabuara, flisni në dialog mbi bazën e barazisë që ka vërtet rëndësi: funksionimin e duhur të organizatës në të gjitha objektivat e saj. Dhe aty ku gjërat nuk shkojnë mirë, bashkohu dhe bëji gjërat më mirë.

Një ose në dialog me një drejtor që zakonisht diskutohet vetëm në një takim konsultimi. Dhe pastaj shprehni pritshmëritë e ndërsjella përmes një bisede BOT (këmbët në tryezë) pa marrë minuta. Dhe ku mund të dalin në pah edhe interesat.Pse reagon regjisori ashtu siç reagon ai/ajo? Pse po e merr këtë vendim? Pse këshilli i punës shpesh reagon në mënyrë mbrojtëse ndaj planeve? Nëse kjo bëhet në një atmosferë hapjeje dhe sigurie dhe me një qëndrim Ubuntu, tashmë është fituar shumë.Të hapem me personin tjetër në vend të ‘Ky jam unë, flas vetëm me njerëz që përshtaten’. Përpjekja për të pëlqyer dikë ndërkohë që ai person nuk është i sjellshëm me OR. Phew, kjo është një detyrë mjaft e dëgjuar që ju mendoni! Megjithatë është e mundur.Por atëherë sjellja e mëparshme e tjetrit nuk duhet të jetë më udhëheqëse. Krijimi i njëri-tjetrit përmes ideve dhe tregimeve. Një OSE nuk mund të ekzistojë pa menaxhimin. Çdo takim tashmë sjell ndryshim.

Vështirë të imagjinohet zbulimi i Ubuntu me atë drejtor arrogant? Eze madje dëshiron të flasë me Donald Trump. Të imagjinosh se si është të jesh në këpucët e Trump. Dhe nëse Trump (ose drejtori) nuk dëshiron? Pastaj vazhdoni të provoni, thotë Eze. Rojat e Mandelës nuk donin as të flisnin me të në fillim. Dhe do të jetë mjaft e vështirë të caktoni një takim me Trump, thotë Eze.“Por unë dua të vazhdoj të shoh se Trump është një person me historinë e tij. Kjo është arsyeja pse unë duhet të përpiqem dhe të empatizoj me të, sado e vështirë të jetë kjo. Sapo mbyllet dera e dialogut nga unë, lind një problem më i madh. Më pas infektohem me sëmundjen që dua të kuroj: nuk ka vend për mirëkuptim nga asnjëra anë.’

Ubuntu si një qëndrim ndaj jetës u ofron këshillave të punës në Holandë një mundësi të shkëlqyer për t’i bërë gjërat ndryshe. Dhe jo, Ubuntu nuk do të funksionojë kurrë tamam si në Afrikë në Holandë. Komuniteti është më qendror atje. Megjithatë, Eze mendon se mund të funksionojë mirë edhe këtu.Perëndimi ‘mendoj, pra jam’ në ekuilibër me ‘unë jam, sepse jemi’. Paç fat në bisedën BOT me drejtorin që në fakt nuk ju pëlqeu fare prej disa vitesh!

WWW.EXPRESS.MK

Share: