“Po përballemi me një situatë kritike”, Ditmir Bushati jep alarmin

Ish-ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati ka dhënë alarmin për situatën në Shqipëri.

Ai thotë se vërehet njëlloj pesimizmi për integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Bushati tha se po përballemi me një situatë kritike pasi të rinjtë po zgjedhin të largohen.

“Agjentët e ndryshimit shoqëror e kanë lënë Shqipërinë, po e lënë dhe Ballkanin Perëndimor dhe kjo është një zile alarmi për të ardhmen tonë të përbashkët”, tha ai për Euro News Albania.

Duke iu referuar studimeve të fundit, ish-ministri i Jashtëm tha se përveç të rinjve që studiojnë jashtë që nuk po rikthehen në vend, por largohet dhe të rinjtë që diplomohen jashtë vendit.

Ditmir Bushati e krahasoi situatën ku ndodhet Shqipëria me vendet e Kaukazit si për të ilustruar diferencë e madhe që ekziston me standardet e BE-së.

Share: