Mutacioni Delta po rikthen në karantinë vendet evropiane

Mutacioni Delta i covid 19 ka nisur të kthejë lockdown në disa shtete si Austria, Sllovakia, Çekia dhe te disa të tjera do të ketë shtrëngime të metejshme të masave sidomos për të pavaksinuarit. Kurba e numrit të infektuarve dhe fataliteteve po rritet me shpejtësi.

Por a ka ndryshuar sjellje virusi pasi tanimë kemi jo vetëm infektime por dhe mortalitete në mosha të reja.

Dolleneberg thekson se tanimë është shndërruar në pandeminë e të pavaksinuarve pasi 95 % e rasteve që janë në reanimacione dhe e kalojnë në gjendje më të rëndë janë pikërisht ata që nuk janë vaksinuar.

Ndonëse ka përkeqësim të situatës në Shqipëri nuk ka ende shtrengim të masave. Po diskutohet green pass për të pavaksinuarit.

Share: