Bexheti: Urime dita e Alfabetit të gjuhës Shqipe!

Kryetari i komunës së Sarajit, Blerim Bexheti ka uruar ditën e madhe të shqiptarëve, 22 nëntorin – ditën e alfabetit.Postimi i plotë:22 nëntori solli asetin tonë kombëtar që ju dha fund polemikave që ekzistonin ndër shekuj mbi kombin dhe gjuhën tonë.Në Kongresin e Manastirit u bashkuan delegat dhe shoqata nga qytete të ndryshme mbi unifikimin e alfabetit, ngjarje që ndikoi dukshëm në ngritjen politike, arsimore dhe kulturore të popullit Shqiptar.Urime dita e Alfabetit të gjuhës Shqipe!

Share: