Невидена трагедија, телата се изгорени до непрепознатливост

Според првичните податоци, 4 автобуси на туристичка компанија од Македонија влегле во Бугарија преку преминот Капитан Андреево. Патувале од Истанбул до Скопје.

Телата се изгорени до непрепознатливост, што ќе го отежне нивното идентификување. Непосредно пред трагичната несреќа автобусите застанале да се одморат на бензинска пумпа. Засега не се знае дали за време на паузата имало префрлувања на патници меѓу автобусите, пренесуваат бугарските медиуми.

„ Ова е човечка трагедија непозната по нејзините размери. Првичните информации и верзии се дека од Истанбул до Скопје влегле четири автобуси. Во овој автобус имало 52 патници, од кои 12 деца. Во „Пирогов“ во моментот се сместени 7 лица, 45 се починати, меѓу нив и 12 деца. Телата беа изгорени до непрепознатливост. До инцидентот патува тим од лекари по судска медицина и од секое тело ќе биде земен примерок за идентификација со ДНК. Првичните информации се дека нема бугарски државјани. Има две верзии: човечка грешка на возачот, а во втората дошло до ненадеен технички дефект“ изјави заменик главниот обвинител Борислав Сарафов.

Текстот Невидена трагедија, телата се изгорени до непрепознатливост е превземен од МАКФАКС.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *