Познати имињата на седумтемината повредени патници во несреќата во Бугарија

Министерството за надворешни работи доби официјална потврда од надлежните институции на Република Бугарија за седум повредени патници во автобуската несреќа на автопатот “Струма”, близу Софија.

1. Ебип Пајазитовски (24.09.1972), државјанин на Северна Македонија
2. Ѓула Јашаровска (16.06.1972), државјанин на Северна Македонија
3. Зулејха Јашаровска (12.05.2005), државјанин на Северна Македонија
4. Минир Јашаровски (06.01.1971), државјанин на Северна Македонија
5. Медина Љутвиј (21.05.1996), државјанин на Северна Македонија
6. Љуљзим Сулејмани (04.05.1995), државјанин на Србија
7. Орхан Алити (12.04.1976), државјанин на Белгија

Патниците се наоѓаат во добра здравствена состојба, и во моментов се хоспитализирани во софиската државна болница “Пирогов”.

Текстот Познати имињата на седумтемината повредени патници во несреќата во Бугарија е превземен од МАКФАКС.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.