​Shqiptohen 232 gjoba për qytetarët që nuk i respektuan masat antiCOVID-19

Qytetarët e Kosovës po vazhdojnë të mos i respektojnë masat antiCOVID-19.

Për mospërfillje dhe shkelje të masave të vendosura për parandalimin e përhapjes së virusit korona, policia po shqipton gjoba.

Vetëm gjatë së hënës, policia shqiptoi 232 gjoba për antiCOVID-19.

Kujtojmë që masat antiCOVID-19 u vendosen pasi në javën e dytë të muajit gusht ishin rritur rastet pozitive me koronavirus.

Sipas këtyre masave, shërbimet e gastronomisë lejohen të zhvillojnë aktivitetin e tyre nga ora 05:00 deri në orën 23:00.Gjithashtu në vendim thuhet se muzika lejohet vetëm deri në orën 21:30.

Ndërkohë që në raportin e fundit Ministria e Shëndetësisë, bazuar në të dhënat e Institutit Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK), 10 qytetarë kanë rezultuar pozitivë me COVID019. 

WWW.EXPRESS.MK

Share: