Втор ден на жалост за жртвите од автобуската несреќа

Денеска во земјава е втор ден на жалост по сообраќајната несреќа на македонскиот автобус во која вчера на автопатот „Струма“ во Бугарија загинаа 45 патници, а седум се повредени.

Вчера Владата прогласи тридневна жалост на територијата на целата држава за жртвите од трагичната сообраќајна несреќа во Бугарија.

За време на деновите на жалост државното знаме на сите институции, како и на дипломатските претставништва на земјава во странство, се истакнати на половина копје, а одложени се сите јавни настани.

Ден на жалост за настраданите во автобуската несреќа денеска е прогласен и во Бугарија и во Косово.

Текстот Втор ден на жалост за жртвите од автобуската несреќа е превземен од МАКФАКС.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *