Autobusi pa licencë, shtohet kontrolli nga dogana në pikat kufitare

Drejtoria doganore suspendoi dy doganierët dhe shefin e tyre të cilët nuk kanë evidentuar nëse autobusi i Kompanisë “Besa Trans” ka poseduar licencë për qarkullim ndërkombëtar gjatë lëshimit të kufirit.Shtojnë se autobusi që u shkrumbua madje ka dalë disa herë nga kufiri i Maqedonisë gjatë muajit të kaluar. Për këto kalime do të kontrollohet në mënyrë shtesë nëse është treguar certifikatë nga licenca e transportit, pa të cilën nuk ka mundur të qarkullojë automjeti as brenda e as jashtë vendit.“Për parregullsitë e konstatuara në aksionin e deritanishëm, për dy doganierë të cilët kanë qenë në detyrë në momentin e daljes së mjetit nga vendi do të merren masa e suspendimit nga vendi i punës, ndërsa për drejtuesin e tyre do të vijojë masa e sanksionit.”,- thuhet në njoftimin e Doganës.Nga Dogana theksojnë se kanë intensifikuar kontrollet edhe nëpër vendkalimet kufitare pas rastit tragjik.Në këtë drejtim është edhe inspektimi i jashtëzakonshëm i Inspektorati Shtetëror të Transportit. Inspektimi do të hetojë se sa licenca për autobus ka Kompania “Besa Trans” dhe a është respektuar ligji.Ministria e Transportit dhe Lidhjeve njoftoi se në kuadër të kompetencave të saj, për shkak të mosrespektimit të dispozitave të Ligjit për Transportin Rrugor, tashmë ia ka marrë licencën transportuesit “Besa Trans”.

Share: