Врнежите ги зголемија водостоите на реките

Врнежите од дожд и снег ги зголемија водостоите на водотеците, од кои најголеми зголемувања има во источниот и јужниот дел од земјата.

Управата за хидрометеоролошки работи соопшти дека излевања се забележани во сливовите на реките Брегалница, Струмица и Крива Река. Високи водостои има кај Пчиња, Треска, Црна и Боротинска река.

Се препорачува внимателно движење покрај реките и суводолиците поради појава на свлечишта.

Текстот Врнежите ги зголемија водостоите на реките е превземен од МАКФАКС.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *