Kaq është numri i të infektuarve me COVID-19 që nga fillimi i pandemisë

Që nga fillimi i pandemisë deri më sot numri i të infektuarve me COVID-19 ka shkuar në 270 milionë e 440 mijë e 970.

Sipas të dhënave të pasqyruara në Worldometers nga ky total, 5.3 milionë qytetarë në të gjithë botën kanë vdekur, ndërsa të shëruarit janë 243,182,700.

Numrin më të lartë të rasteve pozitive e mban SHBA ku numërohen mbi 50 milionë të infektuar dhe 817,956 raste fatale.

SHBA-të pasohen nga India me rreth 34.7 milionë të infektuar dhe 475,636 viktima, Brazili me 22 milionë raste pozitive dhe 616,941 humbje jete dhe Britania e Madhe ku numërohen mbi 10 milionë të infektuar dhe 146,439 viktima. 

Share: