Се замрзнуваат цените на оризoт, јајцата, тестенините

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе одлука за проширување на листата на производи за кои ќе важат цените кои се применувале на 1 декември 2021 година во трговијата на мало и на големо, напиша на својот фејсбук статус министерот за економија, Крешник Бектеши.

Според Бектеши листата се проширува со три нови основни прехранбени производи ориз, јајца и тестенини и има за цел да да се превенираат евентуалните поскапувања на овие основни производи кои исто како и другите основни прехранбени производи масовно се користат во исхраната на населението.

Вели дека  се исклучени  цените на привремените попусти кои важеле на 1 декември 2021 година. Оваа одлука ќе важи до 31 јануари 2022 година.

Текстот Се замрзнуваат цените на оризoт, јајцата, тестенините е превземен од МАКФАКС.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.