Britani e Madhe: Vaksinimi i detyrueshëm për punonjësit shëndetësorë dhe socialë

​Vaksinimi kundër virusit koronavirus nga sot është i detyrueshëm për punonjësit shëndetësorë dhe socialë në Britaninë e Madhe, si dhe janë futur edhe lejet për COVID-19, të cilat do të jenë të nevojshme për hyrje në vende dhe ngjarje të caktuara në vend.

Deputetët britanikë votuan me 385 vota pro, sipas 100 votave kundër vaksinimit të detyrueshëm të personelit shëndetësor, i cili është pjesë e planit të qeverisë për të luftuar përhapjen e koronavirusit gjatë dimrit, raporton Reuters.

Gjithashtu sot, deputetët miratuan futjen e lejeve për COVID-19 që do të jenë të nevojshme për të hyrë në vende dhe ngjarje të caktuara në Angli, pavarësisht kundërshtimit të fortë nga shumë konservatorë të kryeministrit Boris Johnson.

Deputetët votuan me 369 pro, 126 kundër, për futjen e një certifikate vaksinimi ose dëshminë e një testi negativ për COVID-19 për hyrjen në ambiente të tilla si klubet e natës ose për ngjarje më të mëdha.

Share: