Petkov: Në janar do të formohen grupet e punës

Përmirësimi është shumë i qartë, objektiv dhe i strukturuar dhe do të jetë punë reale, jo fjalime dhe slogane politike.

Kështu deklaroi kryeministri Kiril Petkov për marrëdhëniet mes Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut pas seancës së sotme të Këshillit të Ministrave.

“Dje mora një telefonatë nga Zoran Zaev për të më përgëzuar për pozitën time. Folëm për idenë e grupeve të punës për të cilën folëm gjatë fushatës. Do të strukturohen sa më parë, shpresoj që në fillim të janarit të kemi një plan të qartë. Përfshirë atë që folëm sot në mëngjes – për të përfshirë më shumë kulturë, infrastrukturë dhe ekonomi si plotësues të historisë, ne duhet të bëjmë një plan veprimi dhe që këto grupe pune të kenë rezultate reale në fillim të janarit, me idenë e avancimit të negociatave në një nivel më operacional”, tha Kryeministri.

Ka ndryshim te Zaev, ai vetë pret që në fillim të vitit të ardhshëm të ketë një kryeministër të ri, i cili do të japë një fillim të mirë të përgjithshëm”, tha Petkov në bisedën e tij me kryeministrin e vendit./

Share: