Sarafov: Shoferi i autobusit në të cilin humbën jetën 45 persona, ka vozitur me shpejtësi të papërshtatshme

Hetimi për tragjedinë e autostradës së Strumës, ku humbën jetën 45 shtetas maqedonas, janë në fazën përfundimtare.

Ne presim tre ekzaminime, ndoshta do të jenë gati para Krishtlindjeve. Këtë e ka bërë të ditur për BNT drejtori i Shërbimit Hetimor Kombëtar dhe zëvendëskryeprokurori Borislav Sarafov për BNT.

“Autobusi është i ngjitur për bankinën. Ekzistojnë dy kategori të shpejtësisë – e lejuar dhe e përshtatshme. Ne kemi një ide për shpejtësinë, por do të presim ekspertët e makinave. “Shpejtësia është mjaft e paqëndrueshme, janë tejkaluar 90 km në orë”, tha Sarafov.

Ѕірaѕ tіј, рër momentіn mendіmі і kаlegëve të tіј ëѕhtë se deri tek aksidenti fatal ka ardhur për shkak të gabimit njerëzor.

Share: