Ekipi i Kovaçevskit me 4 femra, 1 zëvendëskryeministre, ja emrat e gjithë Qeverisë

LSDM do të drejtojë qeverinë në krye me mandatarin Dimitar Kovaçevski ndërsa në ekip do të ketë edhe katër femra ministre, mes tyre edhe një zëvendëskryeministre. BDI do të mbajë të njejtat pozicione në përjashtim të dikasterit Arsim dhe shkencë që do të ulet . Alternativa në këtë përbërje vjen me 3 emra të ri ndërsa pozicionin e tij e mban dhe Milevski i PLD. Ja emrat e komplet kabinetit qeveritar.

Kryeministër – Dimitar Kovaçevski

Zëvendëskryeministër i parë – Artan Grubi

 

Zëvendëskryeministër për eurointegrime – Bojan Mariçiq

Zëvendëskryeministër për çështje ekonomike – Fatmir Bytyqi

Zëvendëskryeministër për luftë kundër korupsionit – Slavica Gërkovska

LSDM

Ministër i mbrojtjes – Slavjanka Petrovska

Мinistër i punëve të brendshme – Oliver Spasovski

Ministër i drejtësisë – Nikola Tupançevski

Ministër i transportit dhe lidhjeve – Blagoj Boçvarski

Ministër i bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave – Ljupço Nikolovski

Ministër i punës dhe politikës sociale – Jovana Trençevska

Ministër i kulturës – Bisera Kostadinovska Stojçevska

BDI

Ministër i punëve të jashtme – Bujar Osmani

Ministër i financave – Fatmir Besimi

Ministër i ekonomisë – Kreshnik Bekteshi

Ministër i arsimit dhe shkencës – Jeton Shaqiri

Ministër i mjedisit jetësor dhe planifikimit hapësinor – Naser Nuredini

Ministër i sistemit politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive – Artan Grubi

AlternativA

Ministër i shëndetësisë – Bekim Sali

Ministër i shoqërisë informatike dhe administratës – Admirim Haliti

Ministër pa resor për diasporë – Xhemail Çupi

PLD

Ministër i vetëqeverisjes lokale – Goran Milevski

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *