Dimitrievski: Kasami manipulon kur thotë se janë plotësuar kushtet për shpërbërjen e Këshillit

Këshilltari nga radhët e LSDM-së në komunën e Tetovës përmes citimit të tij shpjegon se çfarë po ndodh në këshillin e komunës së Tetovës dhe dëshirën e kryetarit Kasami për të shkuar në zgjedhje.

KRYETARI MANIPULON KUR THOTË SE JANË PLOTËSUAR KUSHTET PËR SHPËRBËRJE TË KËSHILLIT

Sipas nenit 75 paragrafi 1 pika 3 të Ligjit për Vetëqeverisjen Lokale, Këshilli shpërndahet nëse deri më 31.03 të vitit aktual nuk e miraton BUXHETIN DHE LLOGARIA VJETOR.

Që kjo dispozitë ligjore të hyjë në fuqi, duhet të plotësohen TË DY kushtet KUMULATIVE, dhe Buxheti është miratuar nga Këshilli në dhjetor 2021.

Synimi i ligjvënësit me këtë nen është që të parandalojë bllokimin e punës së komunës nga Këshilli duke mos miratuar Buxhetin dhe Llogarinë Vjetore.

Në rastin tonë nuk kemi bllokadë nga Këshilli, por bllokadë nga Kryetari i Bashkisë!

Është e palogjikshme të lejohen qytetarët të paguajnë mbi gjysmë milioni euro për zgjedhjet e reja për Këshillin vetëm pak muaj pas zgjedhjeve të fundit, sepse kryetari është kokëfortë, ose ia del pa sukses, kështu që nuk ka dorëzuar një faturë vjetore në Këshill.

Sido që të vendoset, ky precedent në vetëqeverisjen lokale do të mbetet për t’u studiuar si shembull i faktit se kryetari i komunës mund ta mbulojë dështimin në menaxhim me një manipulim me të cilin ia kalon fajin Këshillit.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Kush është ish ushtari nga Hotla e Kumanovës, që po siguron boksierin e njohur botëror Conor McGregor në Kanë?

Deri sa përpiqemi t’i afrohemi yllit botëror të boksit Conor McGregor në turmën e madhe prej qindra gazetarëve në Festivalin e filmit në Kanë,...

Drejtësia dhe ndryshimet në modelin zgjedhor, Nuhiu: Do të angazhohemi për kod më të mirë zgjedhor

Ministria e Drejtësisë ka filluar procesin e përgaditjes së  ndryshimeve të modelit aktual zgjedhor dhe për këtë rast autoritetet e kësaj ministrie u kanë...

Lija e majmunit po i afrohet vendit, epidemilogu Elezi: Nuk ka hapësirë për panik, nuk është vdekjeprurëse

Lija e Muajmunëve është një tjetër virus që po përhapet nëpër Botë. Në Maqedoni ende nuk ka të infektuar, por dyshohet për një rast...

Afro një vit nën qeverisjen e talebanëve, thellohet varfëria në Afganistan! Qytetarët qëndrojnë në rradhë për të marrë ushqim

Dy radhë të gjata, njëra me burra, tjetra me gra, janë krijuar rreth një vendi të shpërndarjes së ndihmave të Programit Botëror të Ushqimit...

Dasmat në prag, bizneset “fërkojnë” duart

Sezoni veror në vendin tonë pritet më padurim nga ata të cilët planifikojnë të organizojnë dasmat e tyre. Edhe me më shumë padurim e...