​Qeveria ekzekuton 100 eurot shtesë për zyrtarët publikë, por jo edhe për ata të sektorit privat

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka thënë të premten se është nënshkruar marrëveshja me 39 organizata për shpërndarjen e 34 mijë pakove ushqimore, në vlerë prej 1.7 milionë eurosh për familjet në nevojë.

Ministri Murati në një konference për media tha sot janë ekzekutuar edhe pagat e muajt prill me shtesa nga 100 euro përreth 80 mijë zyrtarë publikë.

Ndërsa, për 100 eurot për punëtorët e sektorit privat, Murati tha se në javën tjetër formohet komisioni për shqyrtimin e aplikimeve.

“Në kuadër të pakos së masave që kemi pasur për t’i mbështetur familjet dhe ata që po kalojnë nëpër këto kohë të vështira, kur kemi një krizë inflacioni dhe rritje të çmimeve, sot gjatë ditës kemi nënshkruar marrëveshje me 39 organizata apo shoqata me veprimtari edhe shpërndarjen e pakove ushqimore. Në kuadër të kësaj ka qenë edhe masa 3.4 ku gjithsej pritet të shpërndajmë 34 mijë pako ushqimore në vlerë prej 1.7 milionë eurosh. Deri më tani përveç kësaj në kuadër të pakos të masave mbështetëse janë shpërndarë përreth 280 mijë pensionistë edhe mbështetja shtesë prej 100 euro. Është shpërndarë edhe dyfishi i skemës sociale përreth 26 mijë familje si dhe sot janë ekzekutuar edhe pagat për sektorin publik përreth 80 mijë zyrtarë publikë, në shumën prej 100 euro kanë marrë subvencionin shtesë”, theksoi ai.

Ministri Murati ka përmendur edhe shpërndarjen e 100 eurove shtesë për rreth 280 mijë pensionistë, dyfishimin e skemës sociale për 26 mijë familje.

Ai tha se për studentët shpejt do të hapet formulari për aplikim.

“Po ashtu kanë mbetur edhe pagat për punëmarrësit e sektorit privat dhe për punonjësit e ndërmarrjeve publike që nuk marrin pagë nga buxheti. Procesi është ende i hapur për aplikim dhe po presim aplikimet në vazhdimësi dhe prej javës tjetër e tutje besoj që do të formojmë komisionin shqyrtues i cili pastaj do të trajtojë të gjitha aplikimet dhe do të mund të fillojë edhe pagesa për këtë kategori. Si dhe kategoria tjetër që parashihet të përfitojë nga masa mbështetëse të njëhershme prej 100 eurove janë edhe studentët për të cilët po ashtu jemi drejt finalizimit të platformës apo formularit për aplikim dhe do të hapet shumë shpejt”, tha ai.

Ministri Murati përmendi edhe pagën minimale, i cili tha se plotësim-ndryshimi i ligjeve që mundësojnë rritjen e pagës minimale do të hidhet në votim në seancën plenare të 5 majit.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Drejtësia dhe ndryshimet në modelin zgjedhor, Nuhiu: Do të angazhohemi për kod më të mirë zgjedhor

Ministria e Drejtësisë ka filluar procesin e përgaditjes së  ndryshimeve të modelit aktual zgjedhor dhe për këtë rast autoritetet e kësaj ministrie u kanë...

Lija e majmunit po i afrohet vendit, epidemilogu Elezi: Nuk ka hapësirë për panik, nuk është vdekjeprurëse

Lija e Muajmunëve është një tjetër virus që po përhapet nëpër Botë. Në Maqedoni ende nuk ka të infektuar, por dyshohet për një rast...

Afro një vit nën qeverisjen e talebanëve, thellohet varfëria në Afganistan! Qytetarët qëndrojnë në rradhë për të marrë ushqim

Dy radhë të gjata, njëra me burra, tjetra me gra, janë krijuar rreth një vendi të shpërndarjes së ndihmave të Programit Botëror të Ushqimit...

Dasmat në prag, bizneset “fërkojnë” duart

Sezoni veror në vendin tonë pritet më padurim nga ata të cilët planifikojnë të organizojnë dasmat e tyre. Edhe me më shumë padurim e...

Rrugë të zbrazura, shtëpi të boshatisura, betëm 15 shtëpi në fshatin Goshincë të Likovës

Heshtje dhe qetësi në rrugët e fshatit Goshincë të komunës së Likovës. Vështir të takosh njeri, e aq më pak të rinj. Ndonëse janë të...