Ka filluar pagesa e masave nga Fondi intervenues për bujqësi

Agjencia për mbështetjen financiare të bujqësisë dhe zhvillimit rural sot ka paguar mbështetjen financiare nga fondi intervenues për bujqësinë e parashikuar për mbarështimin e pulave vojse.

Për 49 shfrytëzues janë paguar 68,5 milionë denarë.

Përfitues të kësaj nënmase janë ekonomitë bujqësore – prodhues të vezëve të konsumueshme që janë të regjistruara në Regjistrin e fermave të kafshëve.

Shuma e mbështetjes është 60 denarë për pulë vojse e cila gjendet në lukunë dhe është e moshës për prodhimin e vezëve të konsumueshme.

Mbështetja financiare është kryer nga kontrolli administrativ me kërkesë të paraqitur dhe një dokument të dorëzuar të lëshuar nga veterineri zyrtar për numrin e pulave vojse në ditën e kontrollit të kryer nga veterineri zyrtar në periudhën 07.04 – 15.04 2022.

Me miratimin e Fondit të Ndërhyrjes nga Qeveria, dhe me propozimin e MBPEU-së, mbështetja financiare për mbarështimin e pulave vojse, dorëzimin e qingjave në thertore, majmëri të therur në thertore, si dhe mbështetje financiare për prodhuesit e grurit, misrit, elbit dhe lulediellit për furnizimin me plehra.

Në periudhën e ardhshme do të vazhdojë pagesa e mbështetjes financiare për kategoritë e përmendura, për të cilat janë vënë në dispozicion mjete financiare në vlerë prej 400 milionë denarë.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Edonis Muja lanson projektin ‘Mamacita’

Edonis Muja lanson projektin ‘Mamacita’ Ai ka ardhur me projektin e tij të ri muzikor. ‘Mamacita’ quhet kënga e re e Edonis Mujës, që...

Grubi: Në Çarshi të Shkupit përjetësohet emri i Ukshin Hotit

Zëvendëskryetari i parë i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi bashkë me kryetarin Ali Ahmeti, znj. Myrvete Hoti, drejtorin e ITSHKSH-së...

Shaqiri: Nga shtatori fëmijët nuk do të mësojnë më në Kosovë, po ndërtojmë shkollë në Bllacë të Poshtme

Nga shtatori i këtij viti, fëmijët e moshës shkollore nga fshati Bllacë e Poshtme i komunës së Çuçer Sandevës nuk do ta ndjekin më...

Sinishtaj porosi për Kosovën: Gjukanoviqi është kriminel!

Kryetari i Shoqatës Atdhetare “Jehona e Malësisë”, Vilson Sinishtaj, iu ka drejtuar zyrtarëve të shtetit të Kosovës dhe ka theksuar se Millo Gjukanoviq është...

Ali Ahmeti: Ukshin Hoti fabrika e të menduarit cilësor shqiptar

Nga sot një nga rrugët më të frekuentuara të Çarshisë së Vjetër të Shkupit do të mbaj emrin e veprimtarit të çështjes kombëtare, Ukshin...