Nuredini: Ngjarje për përmirësimin e gjendjes mjedisore të monumentit të natyrës Liqeni i Dojranit

Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor me kërkesë të Milieukontakt Maqedoni dhe Komunës së Dojranit, sot organizoi një ngjarje të donatorëve për përmirësimin e gjendjes mjedisore të monumentit të natyrës Liqenit të Dojranit. Ministri Nuredini mirëpriti përpjekjet e Komunës së Dojranit për gjetjen e zgjidhjeve për mbrojtjen e Liqenit të Dojranit dhe theksoi se si MMJPH ashtu edhe Qeveria e RMV-së janë të vetëdijshme se bëhet fjalë për një komunë të vogël që ka nevojë për mbështetje shtesë.

Në këtë ngjarje para përfaqësuesve të organizatave ndërkombëtare u prezantua gjendja me problemet mjedisore me të cilat ballafaqohet Liqeni i Dojranit dhe nga Milieukontakt Maqedoni u ofruan zgjidhje konkrete të bazuara tek natyra për trajtimin e ujërave të zeza në pellgun e Liqenit të Dojranit dhe zgjidhje natyrore për rivitalizimin e bregdetit për mbrojtjen nga ndotja dhe vërshimet, të cilat komuna e Dojranit i vlerëson si zgjidhje që kanë potencial për të sjellë përfitime të shumta për liqenin, zhvillimin e qëndrueshëm të Dojranit dhe të gjithë rajonit.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Kush është ish ushtari nga Hotla e Kumanovës, që po siguron boksierin e njohur botëror Conor McGregor në Kanë?

Deri sa përpiqemi t’i afrohemi yllit botëror të boksit Conor McGregor në turmën e madhe prej qindra gazetarëve në Festivalin e filmit në Kanë,...

Drejtësia dhe ndryshimet në modelin zgjedhor, Nuhiu: Do të angazhohemi për kod më të mirë zgjedhor

Ministria e Drejtësisë ka filluar procesin e përgaditjes së  ndryshimeve të modelit aktual zgjedhor dhe për këtë rast autoritetet e kësaj ministrie u kanë...

Lija e majmunit po i afrohet vendit, epidemilogu Elezi: Nuk ka hapësirë për panik, nuk është vdekjeprurëse

Lija e Muajmunëve është një tjetër virus që po përhapet nëpër Botë. Në Maqedoni ende nuk ka të infektuar, por dyshohet për një rast...

Afro një vit nën qeverisjen e talebanëve, thellohet varfëria në Afganistan! Qytetarët qëndrojnë në rradhë për të marrë ushqim

Dy radhë të gjata, njëra me burra, tjetra me gra, janë krijuar rreth një vendi të shpërndarjes së ndihmave të Programit Botëror të Ushqimit...

Dasmat në prag, bizneset “fërkojnë” duart

Sezoni veror në vendin tonë pritet më padurim nga ata të cilët planifikojnë të organizojnë dasmat e tyre. Edhe me më shumë padurim e...