Rexhepi: Universiteti “Nënë Tereza” me hapësira të reja në kazermën Ilinden në Shkup

Zëvendës ministri i Transportit dhe Lidhjeve, z. Bekim Rexhepi sot realizoi takim pune me rektorin e Universitetit “Nënë Tereza” në Shkup Prof. dr. Izet Zeqiri me çrast i dorëzoi atij vendimin e Minitrisë së Transportit dhe Lidhjeve me të cilin lejohet fillimi i ristruktuimit të objekteve në kuadër të kazermës Ilinden që i janë ndar këtij universiteti..

Me këtë, nga sot Universiteti Nënë Tereza ka në pronësi të plotë tokën prej 50 mijë metrash katrorë dhe gjashtë objekte që do të adaptohen për nevojat e universitetit.

Ndërkaqë, kohë më parë me vendim të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, UNT-së i janë ndarrë objekete ekzistuese në kuadër të kazermës Ilinden të cilat do të përshtaten për nevojat e kuadrit mësimor-shkencor dhe për studentët.

Në këtë rast, rektori Zeqiri në emër të stafit drejtues të UNT-së dhe studentëve faleminderoi zëvendës ministrin Rexhepi për angazhimin e tij dhe përshpejtimin e procedurave, me çrast i ndau atij një plaketë në shenjë mirënjohjeje për gjithë kontributin e tij për këtë ditë historike.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Kush është ish ushtari nga Hotla e Kumanovës, që po siguron boksierin e njohur botëror Conor McGregor në Kanë?

Deri sa përpiqemi t’i afrohemi yllit botëror të boksit Conor McGregor në turmën e madhe prej qindra gazetarëve në Festivalin e filmit në Kanë,...

Drejtësia dhe ndryshimet në modelin zgjedhor, Nuhiu: Do të angazhohemi për kod më të mirë zgjedhor

Ministria e Drejtësisë ka filluar procesin e përgaditjes së  ndryshimeve të modelit aktual zgjedhor dhe për këtë rast autoritetet e kësaj ministrie u kanë...

Lija e majmunit po i afrohet vendit, epidemilogu Elezi: Nuk ka hapësirë për panik, nuk është vdekjeprurëse

Lija e Muajmunëve është një tjetër virus që po përhapet nëpër Botë. Në Maqedoni ende nuk ka të infektuar, por dyshohet për një rast...

Afro një vit nën qeverisjen e talebanëve, thellohet varfëria në Afganistan! Qytetarët qëndrojnë në rradhë për të marrë ushqim

Dy radhë të gjata, njëra me burra, tjetra me gra, janë krijuar rreth një vendi të shpërndarjes së ndihmave të Programit Botëror të Ushqimit...

Dasmat në prag, bizneset “fërkojnë” duart

Sezoni veror në vendin tonë pritet më padurim nga ata të cilët planifikojnë të organizojnë dasmat e tyre. Edhe me më shumë padurim e...