Ademi: Për çfarëdolloj ndryshimi apo plotësimi të Kodit zgjedhor nevojitet konsensus ndëretnik dhe ndërpartiak

Shefi i grupit parlamentar të BDI-së Arbër Ademi duke folur mbi diskutimet e fundit që po bëhen mbi ndryshimin e kodit zgjedhor thekson se si parti janë të hapur për diskutime, kanë marrë pjesë në grupet punuese dhe se për të gjitha ndryshimet nevojitet konsensus.

BDI gjithmonë ka marrë pjesë në diskutimet për çështje të cilat të gjithëve na tangojnë, gjithmonë kemi paraqitur qëndrimin tonë edhe për sa i përket ligjeve të rëndësishme e çështjeve të rëndësishme pra siç është dhe Kodi zgjedhor, kemi marrë pjesë në të gjitha grupet punuese ku kemi thënë hapur se për çfarëdolloj ndryshimi apo plotësimi të Kodit zgjedhor, për vullnetin e qytetarëve nevojitet konsensus ndëretnik dhe ndërpartiak, ka theksuar Ademi.

Më tej, ai shton se kodi aktual zgjedhor me 6 njësi pasqyron më së miri strukturën heterogjene të shoqërisë.

Andaj sigurisht se jemi të hapur të bisedojmë dhe diskutojmë por megjithartë duhet pasur parasysh që vullneti i qytetarëve duhet të reflektojë që një votë e një qytetari të jetë e barazvlefshme me një votë të një qytetari tjetër dhe në mënyrën më të mirë të mundëshme të pasqyrohet struktura heterogjene e shoqërisë tonë. Prandaj në më tepër raste e situata kemi përsëritur se Kodi zgjedhor për zgjedhjet parlamentare me 6 njësi zgjedhore deri më tani në mënyrë të mirë ka përfaqësuar vullnetin e qytetarëve dhe se ne sigurisht që do të jemi të hapur të diskutojmë dhe dëgjojmë argumentet por do paraqesim dhe qëndrimin tonë se duhet konsensus ndëretnik dhe ndërpartiak, sqaron më tej Ademi.

https://www.facebook.com/watch/?v=730509404653459

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Një fëmijë 6 vjeç mbytet në lumin Shkumbin në Tetovë

Qendra për Menaxhimin e Krizave njofton se sot në ora 14:00 përmes E-112 është pranuar informacion për një fëmijë 6-vjeçar në lagjen Krasniqi në...

Mullinjë me erë në Tearcë, Neziri nënshkruan memorandum bashkëpunimi me komunën Foiano di Val Fartore

Kreu i komunës së Tearcës, Nuhi Neziri dje ka pritur në takim delegacionin italian nga komuna e Foiano di Val Fartore, e me këtë...

Fuqia e armëve nordike: Pajisjet ushtarake që Suedia dhe Finlanda do t’ia sillnin NATO-s, pas anëtarësimit në aleancë

Përzgjedhja e pajisjeve ushtarake vendase e armëve dhe automjeteve të prodhuara në vend, të cilat do të forconin arsenalin e NATO-s nëse Finlanda dhe...

Sefer Seferi më 18 Qershor shkund ringun në Zvicër

Bokseri i njohur shqiptar Sefer Seferi pas një pauze të gjatë po rikthehet në arenën sportive dhe këtë e ka bërë të ditur vet...

Maqedonia e Veriut lider në rajon me masat dhe menaxhimin e krizës

Maqedonia e Veriut është lider në rajon me masat dhe menaxhimin me krizën. Këtë informacion e ka bërë të ditur ministri i Ekonomisë Kreshnik...