Nuk zëvendësohen ditët e humbura nga greva në arsim

Në mblëdhjen e 44 të qeverisë u vendos që procesi mësimor të përfundoj në afatin e paraparë pavarësisht se nxënësit I kanë humur rreth tre javë mësimore.

Edhe pse greva në arsim zgjati mbi tre javë, qeveria e Maqedonisë së Verit vendosi që ditët e humbura të mos zëvendësohen por procesi mësimor në shkollat e mesme të përfundoj në afatin e paraparë me 10 qershorë. Kështu u tha në konferencën për shtyp të zëdhënësve të qeverisë.

‘Me këtë vendim përcaktoht se numri I ditëve mësimore në këtë vit vijues në shkollat e mesme është 146 ditë mësimore andaj edhe nuk do të ketë vazhdimt te vitit shkollorë.’

Konferencë për shtyp e zëdhënësve të Qeverisë, Dushko Arsovski dhe Muamet Hoxha

Konferencë për shtyp e zëdhënësve të Qeverisë, Dushko Arsovski dhe Muame…

Anëtarët e qeverisë e miratuan informacionin për nevojën e nënshkrimit të marrëveshjes për grant për projektin e rehabilitimt të sallave sportive në vlerë prej 3.000.000 eurove. Projekti parasheh rikonstruimin e 30 sallave sportive të shkollave fillore dhe të mesme si dhe paisjen me mjete të sportit për 50 shkolla fillore. Këto janë mjete të pa kthyeshme nga Banka për zhillim e Komisionit Evropian.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Një fëmijë 6 vjeç mbytet në lumin Shkumbin në Tetovë

Qendra për Menaxhimin e Krizave njofton se sot në ora 14:00 përmes E-112 është pranuar informacion për një fëmijë 6-vjeçar në lagjen Krasniqi në...

Mullinjë me erë në Tearcë, Neziri nënshkruan memorandum bashkëpunimi me komunën Foiano di Val Fartore

Kreu i komunës së Tearcës, Nuhi Neziri dje ka pritur në takim delegacionin italian nga komuna e Foiano di Val Fartore, e me këtë...

Fuqia e armëve nordike: Pajisjet ushtarake që Suedia dhe Finlanda do t’ia sillnin NATO-s, pas anëtarësimit në aleancë

Përzgjedhja e pajisjeve ushtarake vendase e armëve dhe automjeteve të prodhuara në vend, të cilat do të forconin arsenalin e NATO-s nëse Finlanda dhe...

Sefer Seferi më 18 Qershor shkund ringun në Zvicër

Bokseri i njohur shqiptar Sefer Seferi pas një pauze të gjatë po rikthehet në arenën sportive dhe këtë e ka bërë të ditur vet...

Maqedonia e Veriut lider në rajon me masat dhe menaxhimin e krizës

Maqedonia e Veriut është lider në rajon me masat dhe menaxhimin me krizën. Këtë informacion e ka bërë të ditur ministri i Ekonomisë Kreshnik...