Nuredini: Ме paratë nga bioqeset do të blihen kontejnerë për përzgjedhjen e mbeturinave

Pas miratimit të masës për ndalimin e qeseve të plastikës, gjegjësisht pas lejimit të shitjes vetëm të qeseve të biodegradueshme për të cilat në fondin e posaçëm mjedisor është ngarkuar 15 denarë, në periudhën dhjetor të vitit të kaluar dhe tre muajt e parë të këtij viti. Janë mbledhur 44 milionë denarë.

Me ato mjete, siç ka sqaruar sot ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini, është planifikuar të blihen kontejnerë për seleksionimin e mbeturinave që do të vendosen nëpër komuna.

– Dua t’ju informoj se për muajin dhjetor dhe tre muajt e parë të vitit në këtë bazë janë mbledhur 44 milionë denarë. Ne do t’i propozojmë Qeverisë, sepse këto janë mjete nga Buxheti, me ato mjete bashkë me aktorët kolektivë si “Pakomak” të vendosim një sistem dhe të blejmë kontejnerë për seleksionimin e mbeturinave”, tha Nuredini në përgjigje të një pyetjeje gazetare në. prezantimi i eko rezultateve -aksioni “Fundjavë e Përgjithshme”.

Ai thotë se duhet të bëhet një marrëveshje ndërmjet MMPH-së, përpunuesve kolektivë të mbeturinave dhe komunave ku do të vendosen kontejnerët dhe kush do të grumbullojë përmbajtjen e tyre, në mënyrë që qytetarët të mund t’i përzgjedhin vetë mbeturinat – plastika, kanaçe, kartona dhe qelqi. Nëse zgjidhen mbetjet, theksoi Nuredini, do të ketë një sasi më të vogël për deponim.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

“Rikthimi i PDK-së në qeverisje” – misioni i Krasniqit si kryetar

“Misioni im si kryetar është ringritja, fuqizimi dhe rikthimi i PDK-së në qeverisje, si parti e fitoreve, për zhvillimin e vendit tonë”. Kështu ka thënë...

Si ta përballoni valën e të nxehtit?

Dehidratimi, mbinxehja dhe lodhja ekstreme janë disa nga rreziqet kryesore që mund të sjellë vala e të nxehtit.  Ato mund të ndikojnë në përkeqësimin...

Zaev: Gjuha dhe identiteti maqedonas janë siguruar

Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev është deklaruar në lidhje me propozimin e modifikuar francez për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë. Zaev...