Zemërgjërësia e BDI-së

Të gjithë partitë ekzistuese nuk do ta kishin luksin të ishin ndonjëherë në Qeveri nëse BDI nuk do pranonte ti ketë partnerë koalicioni.

Shumë prej politikanëve që janë në parti tjera , rrugëtimin politik e kanë nisur pikërisht nga partia blu.

Shumë prej aktorëve politikë kanë patur funksione në BDI dhe aty e kanë mësuar ABC-në e politikës.

Sot të njëjtit protagonistë bëjnë zhurmë dhe mendojnë se me forcën prej ” milingone” janë të rëndësishëm në politikë.

Që nga 2017 e këndej secila parti ekzistuese që fatkeqësisht janë shumë, kanë qeverisur me BDI-në bashkë.

Vijnë nga hici, bëhen partnerë për të realizuar të njëjtin program qeveritarë dhe më pas kur dalin nga qeveria u kthehen koreve nacionaliste, kombëtare dhe aq më keq ata filojnë ta shpërlajnë veten se e keqja është gjetkë.

Por të mos ishte zemërgjërësia e BDI-së moti do kishin mbaruar disa politikanë që edhe ashtu nuk dijnë të fitojnë por të paktën i kanë zaptuar partitë e tyre.

Kur i pyesësh përse je në Qeveri, asnjëherë nuk thonë për shkak të BDI-së por për shkak të LSDM-së dhe VMRO-së.Paramendo se në c’pikë arrin kameleonizmi i tyre politik!. Shumë prej partive tona që pretendojnë se janë puro shqiptare , ditën fotografohen te varri i Isa Boletinit ndërsa natën bëjnë takime të fshehta me liderët e partive maqedonase larg opinionit publik.

Por është zemrëgjërësia e BDI-së që i pranon më pas të qeverisin bashkë përndryshe ato sot do kishin fatin e PPD-së që nuk ekziston më.

BDI i merr, u jep pak jetë politike dhe i bën të fitojnë një ose dy komuna sa për tua zgjatur jetën politike por edhe për këtë ata janë kaq mosmirënjohëse.

Të qeverisësh me BDI-në dhe ta kritikosh pandërprerë atë.Kjo është politika e partive të vogla shqiptare që dështimin e tyre të humbjeve serike mundohen tia adresojnë forcës më të madhe shqiptare në Maqedoninë e Veriut.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

“Rikthimi i PDK-së në qeverisje” – misioni i Krasniqit si kryetar

“Misioni im si kryetar është ringritja, fuqizimi dhe rikthimi i PDK-së në qeverisje, si parti e fitoreve, për zhvillimin e vendit tonë”. Kështu ka thënë...

Si ta përballoni valën e të nxehtit?

Dehidratimi, mbinxehja dhe lodhja ekstreme janë disa nga rreziqet kryesore që mund të sjellë vala e të nxehtit.  Ato mund të ndikojnë në përkeqësimin...

Zaev: Gjuha dhe identiteti maqedonas janë siguruar

Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev është deklaruar në lidhje me propozimin e modifikuar francez për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë. Zaev...

Amerika e përkrah propozimin europian për Maqedoninë e Veriut

Shtetet e Bashkuara të Amerikës përkrahin propozimin europian për Maqedoninë e Veriut dhe këtë e konfirmon edhe ambasadorja amerikane në vend, Kate Byrnes. Ne kemi...

Europa i qëndron prapa propozimit francez për Maqedoninë e Veriut

Edhe euro-ambasadori në vend David Geer, ka përshëndetur procesin dhe rrugën europiane të vendit me shpresë që tashmë hapja e rrugës për negociata do...