Qeveria do të mbajë seancën e rregullt të 48-të, ja vendimet që do merren

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut , sot, 25.05.2022 (e mërkurë), do ta mbajë mbledhjen e rregullt të 48-të, në të cilën në përputhje me kompetencat e saj do të shqyrtojë më shumë pika nga Programi i saj për punë dhe në interes të qytetarëve.

Sipas rendit të ditës, në mbledhje do të shqyrtohet Propozim-vendimi për përcaktimin e prioriteteve strategjike të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut në vitin 2023.

Në mbledhjen e sotme të 48-të, do të shqyrtohet Propozim-ligji për ratifikimin e Marrëveshjes për partneritet mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Kosovës për menaxhim me grant Marrëveshjen për ndihmë teknike, nën Programin IPA Maqedoni e Veriut – Kosovë.

Në këtë mbledhje para ministrave do të gjendet edhe Propozim-ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për inspeksion arsimor, si dhe propozim-programi për ndryshimin e Programit për ndërtim dhe rikonstruim të shkollave fillore për vitin 2022, që vijnë nga Ministra e Arsimit dhe Shkencës.

Qeveria sot do të deklarohet edhe në lidhje me informacionin me Propozim-strategjinë nacionale për barazi dhe mosdiskriminim 2022-2026, me Strategjinë nacionale për Barazi dhe mosdiskriminim 2022-2026.

Për konkluzat dhe vendimet nga mbledhja e sotme, e cila do të fillojë në orën 11:00, opinioni do të njoftohet me kumtesë, menjëherë pas përfundimit të saj.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

“Rikthimi i PDK-së në qeverisje” – misioni i Krasniqit si kryetar

“Misioni im si kryetar është ringritja, fuqizimi dhe rikthimi i PDK-së në qeverisje, si parti e fitoreve, për zhvillimin e vendit tonë”. Kështu ka thënë...

Si ta përballoni valën e të nxehtit?

Dehidratimi, mbinxehja dhe lodhja ekstreme janë disa nga rreziqet kryesore që mund të sjellë vala e të nxehtit.  Ato mund të ndikojnë në përkeqësimin...

Zaev: Gjuha dhe identiteti maqedonas janë siguruar

Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev është deklaruar në lidhje me propozimin e modifikuar francez për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë. Zaev...

Amerika e përkrah propozimin europian për Maqedoninë e Veriut

Shtetet e Bashkuara të Amerikës përkrahin propozimin europian për Maqedoninë e Veriut dhe këtë e konfirmon edhe ambasadorja amerikane në vend, Kate Byrnes. Ne kemi...

Europa i qëndron prapa propozimit francez për Maqedoninë e Veriut

Edhe euro-ambasadori në vend David Geer, ka përshëndetur procesin dhe rrugën europiane të vendit me shpresë që tashmë hapja e rrugës për negociata do...