I hoqi veshkën, mitrën dhe vezoren nënës së re, sot del para gjykatës gjinekologu strugan

Në Gjykatën e Strugës sot fillon seanca e parë kundër gjinekologut Muhamed Asani, i cili i ka hequr veshkën, mitrën dhe vezoren nënës Yildiz Veaposka.

Gjykimi është publik dhe aktakuza është ngritur nga prokuroria vendore.

Në seancë do të paraqitet edhe vjehrra e nënës viktimë Veaposka, e cila e bëri betejën publike kundër gjinekologut.

Gjinekologu 54-vjeçar Muhamed Asani nga Struga po ndiqet penalisht për veprën penale “ofrimi i shërbimeve shëndetësore pa leje pune”.

Si punonjës shëndetësor, i pandehuri ofronte shërbime shëndetësore në një zonë për të cilën nuk kishte leje pune, pra në një dhomë të shtëpisë së tij, e ngjashme me një zyrë që nuk ishte e regjistruar dhe nuk figuronte askund.

Për një periudhë prej 7 vitesh i ka ekzaminuar pacientet shtatzëna, i ka tarifuar shërbimet e tij me nga 1000 denarë dhe nuk ka lëshuar asnjë dëshmi për mjetet e marra.

Gjatë mbikëqyrjes së Inspektoratit Shtetëror Sanitar Shëndetësor në Ministrinë e Shëndetësisë para 2 vitesh është konstatuar se mjeku nuk ka pasur leje pune për ordinancën e pajisur, pas së cilës i është ndaluar kryerja e veprimtarive shëndetësore.

Ndryshe, Muhamed Asani ishte ish-drejtor i spitalit të Strugës, i cili u shkarkua për shkak të rastit të gruas nga Dibra, e cila gjatë lindjes së saj në Strugë humbi veshkën, mitrën dhe vezoren.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

“Rikthimi i PDK-së në qeverisje” – misioni i Krasniqit si kryetar

“Misioni im si kryetar është ringritja, fuqizimi dhe rikthimi i PDK-së në qeverisje, si parti e fitoreve, për zhvillimin e vendit tonë”. Kështu ka thënë...

Si ta përballoni valën e të nxehtit?

Dehidratimi, mbinxehja dhe lodhja ekstreme janë disa nga rreziqet kryesore që mund të sjellë vala e të nxehtit.  Ato mund të ndikojnë në përkeqësimin...

Zaev: Gjuha dhe identiteti maqedonas janë siguruar

Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev është deklaruar në lidhje me propozimin e modifikuar francez për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë. Zaev...