Anketa e re, shqiptarēt rreshtohen pas BDI-së, ASH dhe BESA fundosen

Nëse nesër mbahen zgjedhjet parlamentare, VMRO-DPMNE do të fitojë 20,7 për qind të votave, ndërsa LSDM 14,6 për qind, sipas sondazhit të ri të agjencisë M Prospect për nevojat e MCMS-së. Në bllokun shqiptar BDI ka mbështetje 7.8%, Aleanca 2.9% dhe BESA 2.3%.

Mbështetja e të majtës është 5.2%.

Nota mesatare që qytetarët i japin qeverisë është 2.44. Shumica e qytetarëve e kanë vlerësuar Qeverinë me 2 ose 28,9% të të anketuarve.

Shumica e qytetarëve ose 65.1% janë shprehur se Qeveria nuk i ka përmbushur pritjet në 100 ditët e para, për dallim nga 33% që thonë se i ka përmbushur pritjet.

Gati dy të tretat e qytetarëve thanë se jeta është përkeqësuar më tej në 100 ditët e fundit dhe vetëm 10.7% thanë se është përmirësuar. 29% e të anketuarve mendojnë se jeta ka mbetur e njëjtë.

Sipas anketës, Qeveria ka besim në vetëm 34.2% të qytetarëve, kundrejt 63.7% që kanë deklaruar se nuk i besojnë Qeverisë.

Më shumë se gjysma e qytetarëve mendojnë se vendi po ecën në drejtim të gabuar, ndërsa 16.8% thonë se drejtimi është i drejtë.

Shumica e qytetarëve ose 36,3% mendojnë se zgjedhjet e parakohshme janë mënyra më e mirë për Maqedoninë. Një 30,4% e lartë janë të mendimit se duhet mobilizim i plotë për tejkalimin e problemeve, që do të nënkuptonte formimin e një qeverie të gjerë, ndërsa vetëm 23,3% janë të mendimit se qeveria aktuale ka kapacitete për të vazhduar dhe përballuar me sukses krizës.

Për MCMS, anketa është realizuar nga M-Prospect. Të dhënat u mblodhën me anketë telefonike, dhe kampioni është përfaqësues kombëtar i 1005 të anketuarve. Anketa është kryer në periudhën nga 3 deri më 13 maj 2022.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

“Rikthimi i PDK-së në qeverisje” – misioni i Krasniqit si kryetar

“Misioni im si kryetar është ringritja, fuqizimi dhe rikthimi i PDK-së në qeverisje, si parti e fitoreve, për zhvillimin e vendit tonë”. Kështu ka thënë...

Si ta përballoni valën e të nxehtit?

Dehidratimi, mbinxehja dhe lodhja ekstreme janë disa nga rreziqet kryesore që mund të sjellë vala e të nxehtit.  Ato mund të ndikojnë në përkeqësimin...

Zaev: Gjuha dhe identiteti maqedonas janë siguruar

Ish kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev është deklaruar në lidhje me propozimin e modifikuar francez për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë. Zaev...

Amerika e përkrah propozimin europian për Maqedoninë e Veriut

Shtetet e Bashkuara të Amerikës përkrahin propozimin europian për Maqedoninë e Veriut dhe këtë e konfirmon edhe ambasadorja amerikane në vend, Kate Byrnes. Ne kemi...

Europa i qëndron prapa propozimit francez për Maqedoninë e Veriut

Edhe euro-ambasadori në vend David Geer, ka përshëndetur procesin dhe rrugën europiane të vendit me shpresë që tashmë hapja e rrugës për negociata do...