Ankete e re/ BDI dyfish sa gjithë partitë tjera shqiptare

Nëse nesër mbahen zgjedhjet parlamentare, VMRO-DPMNE do të fitojë 20,7 për qind të votave, ndërsa LSDM 14,6 për qind, sipas sondazhit të ri të agjencisë M Prospect për nevojat e MCMS-së. Në bllokun shqiptar BDI ka mbështetje 7.8%, Aleanca 2.9% dhe BESA 2.3%.

Mbështetja e të majtës është 5.2%.

Nota mesatare që qytetarët i japin qeverisë është 2.44. Shumica e qytetarëve e kanë vlerësuar Qeverinë me 2 ose 28,9% të të anketuarve.

Shumica e qytetarëve ose 65.1% janë shprehur se Qeveria nuk i ka përmbushur pritjet në 100 ditët e para, për dallim nga 33% që thonë se i ka përmbushur pritjet.

Gati dy të tretat e qytetarëve thanë se jeta është përkeqësuar më tej në 100 ditët e fundit dhe vetëm 10.7% thanë se është përmirësuar. 29% e të anketuarve mendojnë se jeta ka mbetur e njëjtë.

Sipas anketës, Qeveria ka besim në vetëm 34.2% të qytetarëve, kundrejt 63.7% që kanë deklaruar se nuk i besojnë Qeverisë.

Më shumë se gjysma e qytetarëve mendojnë se vendi po ecën në drejtim të gabuar, ndërsa 16.8% thonë se drejtimi është i drejtë.

Shumica e qytetarëve ose 36,3% mendojnë se zgjedhjet e parakohshme janë mënyra më e mirë për Maqedoninë. Një 30,4% e lartë janë të mendimit se duhet mobilizim i plotë për tejkalimin e problemeve, që do të nënkuptonte formimin e një qeverie të gjerë, ndërsa vetëm 23,3% janë të mendimit se qeveria aktuale ka kapacitete për të vazhduar dhe përballuar me sukses krizës.

Për MCMS, anketa është realizuar nga M-Prospect. Të dhënat u mblodhën me anketë telefonike, dhe kampioni është përfaqësues kombëtar i 1005 të anketuarve. Anketa është kryer në periudhën nga 3 deri më 13 maj 2022.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Qehaja: Shtëpitë botuese nuk përjashtohen nga konkursi për botimin e teksteve shkollore

Drejtuesi i Institutit “EdGuard”, Rinor Qehaja, ka thënë se shtëpitë botuese nuk përjashtohen nga konkursi për botimin e teksteve shkollore. I ftuar në “Debat Plus”,...

Konfirmohet lajmi/ Kryetari i degës së ASH në Shkup shkarkohet nga VMRO për incidentin me armë zjarri

Drejtori Zudi Enuzi njëherit edhe kryetar i degës së ASH në Shkup, është shkarkuar nga pozita e ushtruesit të detyrës në ndërmarrjen publike Higjiena...

Hoxha: Hapi i parë është të kontrollohen recensentët

Analisti Ylli Hoxha, sa i përket projektligjit aktual për tekstet shkollore, ka thënë se nuk ka kujdes në botimin e teksteve shkollore. Hoxha në emisionin...

BDI: Incidenti i inskenuar nga aktivistët e koalicionit Aleanca – VMRO – Levica

Bashkimi Demokratik për Integrim fuqishëm dënon incidentet në protestat antieuropiane të nxitura nga elementet pro ruse në shoqërinë tonë, përfshirë edhe incidentin e inskenuar...