Kapitulli i 11-të i negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në: Zhvillimi rural dhe bujqësor

Maqedonia e Veriut e ka mbajtur konferencën e parë ndërqeveritare me BE-në, me çka edhe zyrtarisht i ka filluar negociatat për anëtarësim në Union.

Pas konferencës së parë ndërqeveritare, Komisioni Evropian menjëherë e ka filluar edhe procesin e skriningut, i cili përmban 35 kapituj. Telegrafi Maqedoni do t’iu informojë për përmbajtjen e secilit kapitull nëpër të cilët duhet të kalojë Maqedonia e Veriut.

Kapitulli i 11-të: Zhvillimi rural dhe bujqësor

Ky kapitull mbulon disa rregulla që janë të zbatuara menjëherë nga shtetet që konkurrojnë për në BE, duke pasur parasysh kohën e prodhimit dhe plasimit të frutave që sjell bujqësia dhe agrikultura. Sipas këtij kapitulli, një administratë efikase dhe zbatimi i planit CAP (common agricultural policy) apo rregullore e përbashkët për bujqësi janë thelbësore për harmonizim të ligjeve vendore. Agjencioni për pagim të subvencioneve, drejtoria për kontroll të fruteve dhe sigurimi i kapaciteteve për punë nëpër ferma dhe nëpër ara janë mjetet për punë sipas këtij kapitulli. Shtetet anëtare e kanë të patjetërsueshme që të respektojnë rregullat dhe ligjet që gjatë plasmanit të frutave të ketë barazi në treg dhe në shitjen e lëndës së fundit.

Ndryshe, përveç kapitujve të BE-së, Maqedonia e Veriut ka nënshkruar edhe protokoll me Bullgarinë, i cili përmban gjithashtu disa rekomandime dhe detyrime, të cilat duhet të plotësohen nga të dy shtetet, për të mos pasur pengesa në anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow

TË FUNDIT

Diplomacia diskrete është çelësi për zgjidhjen e krizës në Zaporizhzhia – Abc News

schedule19:52 - 19 Gusht, 2022 Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, António Guterres thotë se situata në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia, më i madhi...

Vendoret, Gështenja: Të dënuar të dalim me 1 kandidat, jemi gati të bashkohemi në shtator

schedule16:11 - 19 Gusht, 2022 Nga Juxhin Mustafaraj  Deputeti demokrat Lefter Gështenja nuk i është bashkuar grupit të Berishës në Partinë Demokratike por është...