Eldin Ademi: BDI është parti e cila gjithmonë ka përfaqësuar vlerë për gjithë popullin

Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti sonte ka vazhduar takimin me qytetarët e komunës së Jegunovcës. Para të pranishmëve krahas kryetarit Ahmeti, fjalim rasti kanë...

Bekteshi: Marzhet e kufizuara për produktet ushqimore bazë do të mbeten deri në fund të vitit

Me propozim të Ministrisë së Ekonomisë, Qeveria në seancën e sotme ka sjellur Vendim që të vazhdojë kohëzgjatjen e masës për kufizimin e marzhit të produkteve ushqimore bazë.

Sipas vendimit, kjo masë do të zbatohet deri më 31 dhjetor 2022.

“Duke pasur parasysh qw ky Vendim kufizon rritjen e çmimeve duke përcaktuar masën e marzhit tregtar që duhet të ndikojë në rritjen e çmimeve me pakicë të produkteve ushqimore bazë dhe gjendja e tregut tregon se çmimet nuk janë stabilizuar ishte e nevojshme qw tw zgjatet afati për 3 muajt e ardhshëm nga ky vit, pra deri më 31 dhjetor 2022. Në këtë mënyrë, rritja e mundshme e çmimeve në tregtinë me shumicë dhe pakicë do të shkaktohet nga rritja e çmimeve të importit dhe aksioneve, si dhe rritja e kostove të prodhimit, ka shkruar ministri Bekteshi në profilin e tij në Facebook.

Sipas vendimit, masa e marzhit tregtar të shoqërive tregtare dhe individëve tregtarw pjesëmarrës në zinxhirin tregtar të bukës së bardhë, të prerë në copa ose të plota, sheqer të bardhë dhe vaj luledielli ushqimor caktohet në masën deri në 5% në shitje me shumicë dhe deri në 5% në tregtinë me pakicë.

Sasia e marzhit tregtar të kompanive tregtare dhe individëve tregtarë pjesëmarrës në zinxhirin tregtar të miellit të grurit – tip 400 dhe tip 500, makarona dhe shpageta nga gruri i fortë, orizi i bardhë vendorw dhe qumështi i përhershëm i lopës me përmbajtje yndyre 2,8%, 3, 2% dhe 3,5% yndyrë qumështi dhe vezë përcaktohen deri në 10% në shitje me shumicë dhe deri në 10% në pakicë.

Latest Posts

Ali Ahmeti sonte takon qytetarët e komunës së Tearcës, tek restorant “Ulqini”

Kryetari i BDI Ali Ahmeti sonte me bashkëpunëtorë pritet që të takojë qytetarët në komunën e Tearcës, njoftojnë nga BDI. Takimi do të fillojë në...

Arrestohet Alda Klosi, ish-zyrtarja e lartë së cilës pastruesja i vodhi qindra mijëra euro

Arrestohet nga policia nga Tirana Alda Klosi, ish-drejtoresha e koncesioneve në Ministrinë e Ekonomisë. Ish-zyrtarja e lartë, e cila ka qene edhe shefe kabineti...

Scholz: Qeveria gjermane do të vazhdojë të punojë ngushtë me Melonin

Qeveria gjermane dëshiron të vazhdojë bashkëpunimin e saj të ngushtë me udhëheqjen e re italiane nën kryeministren e djathtë Giorgia Meloni, deklaroi kancelari...