Kërkoi debat me Kovaçevskin, Bytyqi ka një porosi për Mivkoskin

Zëvendëskryeministrin përgjegjës për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi ka reaguar në lidhje me kërkesën e kreut të VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski i cili tha se ka...

Grubi: Pensionet do të rriten këtë muaj, marzha e produkteve bazë do të jetë e ngrirë deri më fund të dhjetorit

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë, Artan Grubi ka publikuar disa nga vendimet që Qeveria i miratoi në seancën e 89-të e cila u zhvillua sot.

Grubi nëpërmes një statusi mes tjerash ka dhënë një lajm të mirë për pensionistët, kategori e cila sipas zëvendëskryeministrit të parë, në fund të këtij muaji do të fillojnë të marrin pensionin e tyre me rritje prej 6.8 %, raporton indeks.mk

Ai ka shkruar gjithashtu se marzha tregtare e produkteve themelore të ushqimit të vazhdojë të jetë e ngrirë edhe për tre muajt e ardhshëm, konkretisht deri më 31 dhjetorë.

Njoftimi i plotë:

Në seancën e 83-të të Qeverisë miratuam këto vendime të rëndësishme:

👉në fund të këtij muaji, pensionistët do të fillojnë të marrin pensionin e tyre me rritje prej 6.8 % ;

👉marzha tregtare e produkteve themelore të ushqimit të vazhdojë të jetë e ngrirë edhe për tre muajt e ardhshëm, deri më 31 Dhjetor të këtij viti në tregtinë me shumicë dhe pakicë;

👉dërguam në procedurë parlmentare tekstin e Propozim ligjit për ndryshimin e Ligjit për mbrojtjen e fëmijëve,me të cilin do të mundësohet rritje e pagave për kategorinë e ofruesve të shërbimeve në kopshtet për fëmijë për 15 %, si dhe përcaktohet që lartësia e pagës së tyre minimale të mos jetë më e vogël se 57 % e pagës mesatare;

👉miratuam tekstin e propozim ligjit për ratifikimin e Marrëveshjes kornizë për partneritet financiar mes vendit tonë dhe Komisionit Europian për IPA III, si dhe Informacionin për Marrëveshjen sektoriale me Komisionin Europian që definon mënyrën e realizimit të ndihmës financiare në sektorin e bujqësisë dhe zhvillimit rural përmes programit IPARD III;

👉shqyrtuam dhe miratuam Informacionin për nënshkrimin e Marrëveshjes së bashkëpunimit mes Qeverisë dhe komunave të vendit në sferën e diasporës.

Latest Posts

Familja ka identifikuar trupin e pajetë të 22-vjeçarit nga Kumanova, do të bëhet edhe autopsia

Pas gjetjes së një trupi të pajetë mëngjesin e sotëm rreth orës 10:40 në ujërat e lumit Vardar në afërsi të kazermës Erebino, familjarët...

Kërkoi debat me Kovaçevskin, Bytyqi ka një porosi për Mivkoskin

Zëvendëskryeministrin përgjegjës për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi ka reaguar në lidhje me kërkesën e kreut të VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski i cili tha se ka...

Maksuti: Në rrjedhat e lumit Vardar, në afërsi të “Erebinës” është gjetur trupi të cilin ne e kërkonim disa ditë

Drejtori i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim, Bekim Maksuti, në prononcim para mediumeve ka theksuar se është gjetur trupi të cilin ne e...

Grubi: “Ngushëllime të sinqerta familjes Ramadani, ndajmë dhimbjen me ta!”

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka shprehur ngushëllime të sinqerta për familjen Ramadani e cila në një fatkeqësi humbi të birin, Erdanin. Duke shpërndarë një...