Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...

Shkup: Puthje dhe përqafime për fëmijët me autizëm

Nxënësve të shkollave të mesme duhet t`u sigurohen asistentë arsimor që në këtë mënyrë sistemi të jetë inkluziv, thotë Bojan Shashevski, prind i një fëmiju me autizëm. Prindërit janë të detyruar vet t’i shoqërojnë fëmijët gjatë gjithë kohës për shkak të mungesës së asistentëve.

“Shteti nuk mund të paguajë vetëm asistentët arsimor për nxënësit e shkollave fillore, shteti duhet të sigurojë edhe për nxënësit e shkollave të mesme. Për këtë është e nevojshme të ndryshohet ligji për shkollat e mesme pasi që shkolla e mesme është e obligueshme” – deklaron Bojan Shashevski, prind i fëmijës me autizëm

“Kushtet në të cilat punojnë në arsim janë tejet të ulëta, kjo duhet të merret parasysh që pastaj të flasim për arsim inkluziv. Më shumë funskionon sistemi joformal se ai formal” – tha Biljana Dimitrova.

Ndryshe të gjithë fëmijët me zhvillim atipik dhe tipik nesër prej orës 11 deri në ora 14 do të argëtohen me lojra inkluzive në Parkun e qytetit në Shkup.

“Qëllimi është të jenë të kyçur të gjithë fëmijët pa marrë parasysh a bëhet fjalë për fëmijë me zhvillim tipik apo atipik. Ngjarja do të filloj prej orës 11 deri në ora 14 këtu në parkun e Qytetit. Do të marrim mbi 200 vullnetar mes tyre edhe defektolog e student të cilët do të mund tu ndihmojne familjeve dhe fëmijëve” – tha Denis Jankullovski.

Ngjarja organizohet me qëllim njohjes më të mirë të fëmijëve atipik dhe largimit të stereotipeve dhe diskriminimit siç ndodhi me rastin e Emblës nga Gostivari.

Latest Posts

Kremlini mbron aleancën e sigurisë të udhëhequr nga Rusia

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov tha të dielën se përpjekjet për të shkatërruar një aleancë sigurie të udhëhequr nga Rusia kanë ekzistuar gjithmonë dhe...

Edi Rama: Shqiptarët e Maqedonisë së Veriut janë më mirë se kurdoherë

Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë së cilës u dhanë porosi të qarta mbi bashkëpunimin...

Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...