Gjendja e rrugëve në Maqedoninë e Veriut: Pa komunikacion të rënduar dhe pa pritje në kufi

Qarkullimi në rrugët shtetërore zhvillohet pa probleme, në rrugë me lagështirë.

Intensiteti i trafikut në rrugët rrugore jashtë zonave urbane është mesatar.

Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë nuk ka më vonesa për hyrje dhe dalje nga vendi.

LAMM rekomandon rregullim të shpejtësisë së lëvizjes, respektim të sinjalistikës së komunikacionit të vendosur dhe menaxhim të kujdesshëm të automjeteve, veçanërisht në rrugët nëpër lugina, lugina lumore dhe gryka, ku ka mundësi për rrëshqitje të dheut. Kjo veçanërisht vlen për segmentet Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.

Ndërsa në rrugën rajonale R1102, gjegjësisht seksioni Veles – Gradsko, për shkak të punimeve ndërtimore, pjesa e përmendur është ë mbyllur për qarkullim nga data 28.09.2022. edhe në 9 muajt e ardhshëm qarkullimi do të zhvillohet sipas regjimit kohor të miratuar të qarkullimit.