Të shprehurit më mirë në gjuhë të huaja sesa në gjuhën amtare po shqetëson mësimdhënësit në shkolla

Të shprehurit më mirë në gjuhë të huaja sesa në gjuhën amtare po shqetëson mësimdhënësit në shkolla. Mexhait Ameti, mësues i gjuhë angleze tha...

LSDM: VMRO të zhbllokojë ligjet për energjetikë dhe ndihmë në kohë krize

Në periudhën e krizës globale ekonomike dhe energjetike, nuk ka kohë për të mbledhur pikë të vogla politike, por duhet përkushtim dhe punë nga të gjithë aktorët shoqërorë dhe politikë, prandaj është e nevojshme që VMRO-DPMNE të tregojë konstruktivitet dhe të fillojë punën në interesi i qytetarëve, thonë nga LSDM.

Nga atje konstatojnë se partia e udhëhequr nga Hristijan Mickoski në Kuvend duhet të zhbllokojë ligjet që kanë ngecur me muaj të tërë, të cilat janë në interes të qytetarëve dhe tejkalim më të lehtë të krizës energjetike.

“Në komisionet përkatëse dhe në seancat plenare të zhbllokohet Ligji për huamarrjen në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim prej 100 milionë eurosh, i cili siguron fonde likuide me një normë interesi jashtëzakonisht të favorshme për funksionimin e EMV-së në kushte krize. Më pas Ligjin për Energjinë dhe ndryshimet e tij përkatëse dhe Ligjin për Rezervat e derivateve të naftës, si dhe për zbatimin e vendimit për shpërndarjen e mjeteve financiare”, thonë nga LSDM.

Latest Posts

Rusia nuk i ndal bombardimet/ Rikthehet energjia elektrike në Kiev

Bombardimet ruse  vijojnë  në ditën e 277. Si pasojë e sulmeve të fundit në një qytet  në Ukrainën qendrore disa shtëpi dhe ndërtesa...

110 vjetori i pavarësisë/ Shqipëria dhe Kosova mblidhen në Kuvend të përbashkët

Shqipëria dhe Kosova kanë zhvilluar sot mbledhjen e parë të përbashkët mes tyre në Kuvend, me rastin e 110 vjetorit të pavarësisë.   Mbledhja e...

Ukraina nis programin e ndihmës ushqimore për të marrë mbështetjen afrikane dhe aziatike

Ukraina ka njoftuar për nisjen e një programi ndërkombëtar ndihme të quajtur “Gruri nga Ukraina”, një iniciativë kjo për të fituar mbështetjen e...