Të shprehurit më mirë në gjuhë të huaja sesa në gjuhën amtare po shqetëson mësimdhënësit në shkolla

Të shprehurit më mirë në gjuhë të huaja sesa në gjuhën amtare po shqetëson mësimdhënësit në shkolla. Mexhait Ameti, mësues i gjuhë angleze tha...

“Po ikin profesionistët”/ Aldo Merkoçi: Shifrat nuk janë alarmante

Shifrat e emigracinit dhe tipologjitë, janë pothuajse të njëtjat në të gjithë vendit e rajonit.

 

Kështu është shprehur aktivisti, Aldo Merkoçi në studion e Quo Vadis këtë të hënë.

 

Aktivisti u shpreh gjithashtu se në vendin tonë që pas viteve 90’ emigracioni është kthyer në kulturë por sheqtësuese në vitet e fundit betet ngutja e shtetave për të ikur nga vendi.

 

“Largimi nga vendi është një fenomen i cili po ndodh edhe në vende të tjera në rajon dhe shifrat janë pak a shumë të njëjta. Tipoligjia e studentëtëve apo e të rinjve që largohen është pak a shumë e njëjtë, mentaliteti po ashtu edhe nevoja për tu larguar.

Por jam dakord që ajo që ne na ka munguar është fakti që ne duhet të arrijmë të kuptojmë dhe t’i pyesim sinqerisht këta njerëzit që po largohen. Ne emigrimin e kemi pas kulturë që nga vitet 90’ por në vitet e fundit njerëzit kanë një lloja ‘ankthi’ për tu larguar sa më shpejt.”– tha Merkoçi.

Latest Posts

110 vjetori i pavarësisë/ Shqipëria dhe Kosova mblidhen në Kuvend të përbashkët

Shqipëria dhe Kosova kanë zhvilluar sot mbledhjen e parë të përbashkët mes tyre në Kuvend, me rastin e 110 vjetorit të pavarësisë.   Mbledhja e...

Ukraina nis programin e ndihmës ushqimore për të marrë mbështetjen afrikane dhe aziatike

Ukraina ka njoftuar për nisjen e një programi ndërkombëtar ndihme të quajtur “Gruri nga Ukraina”, një iniciativë kjo për të fituar mbështetjen e...