Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...

Rama: Thaçi në Hagë, sikur pas 10 vitesh Zelensky të arrestohet për trafikim organesh!

Kryeministri Rama gjatë fjalimit të tij ka bërë paralele mes Hashim Thaçit dhe presidentit të Ukrainës, Volodymyr Zelensky. Ai tha se diçka surreale nëse do të mendohej se Zelensky do të arrestohet pas 10 vitesh për trafikim organesh.

“Përpiquni të përfytyroni Zelenksyn 10 vite më vonë që bëhet pjesë e diçkaje surreale siç është Thaçi, dhe Kremlini dhe Moska ka thënë se në Ukrainë ka trafikim të organeve njerëzore”, tha Rama.

Ai u shpreh i bindur se Kosova do t’ia dalë, do të ecë mirë edhe në këtë proces.

“Kjo asamble me çlirimtarët nuk do të na kthejë në heretik. Jam këtu për t’u përgjëruar që të shpëtoni fytyrën e të drejtave të njeriut në Evropë, ta mbroni integritetin tuaj.

Të dëshmoni të gjithë njerëzve të shtypur në botë, viktimave të shkeljeve të të drejtave të njeriut që ata të mund të rezistojnë pa frikë se një ditë ata të mund të akuzohen si kriminelë, që Bashkësia ndërkombëtare nuk do t’ju vijë në ndihmë për t’ju kthyer kurrizin më pas. Ju bëj thirrje të pranoni kërkesën e Shqipërisë për pranimin e një rezolute që kërkon një raport vijues lidhur me akuzat e paprovuara, akuza të turpshme për trafikimin e organeve nga anëtarët e Ushtrisë Heroike Çlirimtare të Kosovës, një krim që kurrë nuk ishte kryer e kurrë nuk do të duhej të ishte atribuuar. Kjo nuk është as për hir të Kosovës e as për hir të Shqipërisë që ju duhet ta miratoni këtë rezolutë, është për nderin tuaj e besueshmërinë tuaj”, tha Rama.

Ai tha se besimi i fortë i shqiptarëve në institucione si ky është është tronditur me këtë vendim, kur e vërteta është shtrëmberuar.

Latest Posts

Kremlini mbron aleancën e sigurisë të udhëhequr nga Rusia

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov tha të dielën se përpjekjet për të shkatërruar një aleancë sigurie të udhëhequr nga Rusia kanë ekzistuar gjithmonë dhe...

Edi Rama: Shqiptarët e Maqedonisë së Veriut janë më mirë se kurdoherë

Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë së cilës u dhanë porosi të qarta mbi bashkëpunimin...

Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...