Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...

Raporti i BE-së njehë qartë progresin e Diplomacisë së vendit

Kryediplomati Bujar Osmani ka publikuar një pjesë nga Raporti vjetori i BE-së, e cila lidhet me diplomacinë e vendit. Në raport njihet qartë përkushtimi i Diplomacisë së vendit në rrugëtimin euroatlantik.

Postimi i plotë i Ministrit Bujar Osmani:

PJESË NGA RAPORTI VJETOR I BE-së QË LIDHET ME PUNËN E MPJ:

1. Periudha e raportimit u karakterizua me përpjekje intensive, të cilat çuan në fillimin e procesit të negociatave të anëtarësimit.
Mbajtja e Konferencës së parë Ndërqeveritare në korrik 2022 ishte një moment historik dhe shënoi një fazë të re në procesin e anëtarësimit në BE për Maqedoninë e Veriut.
Kjo ishte një njohje e qartë e vendosmërisë së Maqedonisë së Veriut për të zbatuar reformat në lidhje me BE-në.
2. Maqedonia e Veriut ka bërë përparim shumë të mirë duke u përafruar plotësisht me politikën e përbashkët të jashtme dhe të sigurisë të BE-së, pas agresionit të Rusisë kundër Ukrainës.
Duke vepruar kështu, Maqedonia e Veriut ka treguar se mund të jetë një partner i besueshëm.

Latest Posts

Kremlini mbron aleancën e sigurisë të udhëhequr nga Rusia

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov tha të dielën se përpjekjet për të shkatërruar një aleancë sigurie të udhëhequr nga Rusia kanë ekzistuar gjithmonë dhe...

Edi Rama: Shqiptarët e Maqedonisë së Veriut janë më mirë se kurdoherë

Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë së cilës u dhanë porosi të qarta mbi bashkëpunimin...

Deri të mërkurën e hapur mundësia për subvencionimin e pastrimit të oxhaqeve në Shkup

Qytetarët e Shkupit do të mund të aplikojnë deri të mërkurën për të marrë mbështetje financiare deri 1 200 denarë për pastrimin e oxhaqeve...