Drejtorët që nuk i kanë paguar faturat e energjisë do të japin llogari në qeveri

Shkup, 6 Dhjetor – Kryeministri Dimitar Kovaçevski të hënën deklaroi se për disa nga institucionet që kanë borxhe të energjisë elektrike ka faktorë të...

Kush e shpiku shkollën?

Emri që vjen si shpikësi i shkollës është Horace Mann i lindur në Franklin Masaçusets në 1796. Ai ishte një profesor kolegji i lëndës latine dhe greqisht, ai ishte gjithashtu ishte president kolegji. Megjithë, përkundër shumë metodave shkollore dhe metodave të mësimdhënies para këtij njeriu, merita për kontributin dhe shpikjen e sistemit të rregullt shkollor në vitin 1837 i takon atij. Gjithashtu, historianët e arsimit e quajnë atë Babai i Lëvizjes së Shkollës së Përbashkët.

Shkolla është institucioni ku nxënësit mësohen në një mjedis mësimor nga mësuesit. Ndërgjegjësimi për kalimin e njohurive në çdo mënyrë të mundshme ka ekzistuar gjithmonë dhe shkolla është vendi ku këto ide janë zbatuar përmes sistemeve specifike që mund t’i ndihmojnë nxënësit të mësojnë në mënyrë më efikase dhe më të organizuar. Të paktën një herë gjatë ditëve të shkollës, çdo nxënës mendon për shpikjen e shkollës dhe më konkretisht se kush ishte shpikësi i kolegjit.

Shkollat ​​kanë qenë një pjesë kryesore e rritjes dhe zhvillimit të përgjithshëm të një individi në mbarë botën. Pothuajse të gjithë që jetojnë në zonat urbane të botës janë ekspozuar ndaj mënyrave të shkollës. Ata e kanë jetuar pjesën më të madhe të fëmijërisë në mjedisin shkollor. Sado të sigurta që janë, shkollat ​​janë aty për t’ju ndihmuar të rriteni si person dhe t’ju mbështesin në jetën tuaj me njohuri dhe aftësi të mjaftueshme. Është një pjesë thelbësore e jetës suaj ku ekspozoheni jo vetëm ndaj akademikëve, por edhe ndaj një sërë situatash sociale. Këto situata veprojnë si stimuj për të na ndihmuar të arrijmë momentet tuaja zhvillimore sociale, emocionale dhe njohëse. Këto janë të rëndësishme për mirëqenien tonë të përgjithshme.

Po aq e rëndësishme sa është të shkosh në shkollë, është gjithashtu e rëndësishme të dish se të shkosh në shkollë dhe të mësosh gjëra të reja është e drejta jote themelore dhe kjo e drejtë duhet t’u jepet të gjithëve në mënyrë të barabartë. Si njerëz të ditur, duhet të kontribuoni në këtë kauzë me aq sa mundet.

Latest Posts

50 vjetori i misionit të fundit me astronautë drejt Hënës, Apollo 17

Kapsula Orion e NASA-s po rrotullohet në orbitën e Hënës këtë javë, duke përgatitur kështu rikthimin e misioneve me ekuipazh në sipërfaqen e Hënës....

Portugalia “tenis” me Zvicrën/ Luzitanët mposhtën 6 me 1 helvetët

Portugalia luan pingpong me Zvicren duke fituar me rezultatin e thelle 6 me 1.Skuadra helvete zhvilloi nje ndeshje shume te dobet dhe pa...

Seanca e 106-të e Qeverisë, Grubi: Miratuam donacion për Ukrainën dhe përmirësojmë kushtet e punës për personat me aftësi të kufizuara

Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka mbajtur seancën e 106-të në të cilën janë miratuar disa vendime. Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi ka njoftuar opinionin...