Gjendet një trup i pajetë në rrugën Shkup-Bllacë

Në rrugën magjistrale Shkup-Bllacë, rreth orës 11:30 (30.03.2023) është denoncuar se tek qarkorja në Vizbeg është gjetur një trup i pa jetë, pa kokë. Në...

Risto Penov në rend dite në Kuvendin e RMV-së, pritet zgjedhja e tij si ministër

Në seancën e 88-të të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut sot në rend dite do të jetë propozimi për zgjedhjen e Risto Penovit për ministër për Vetëqeverisje Lokale.

Për këtë post ministror, ​​Risto Penov është propozuar nga Partia Liberal Demokratike pasi ministri i kaluar, Goran Milevski, më 20 shtator dha dorëheqje nga posti i tij për arsye personale.

Deputetja Monika Zajkova nga Partia Liberal-Demokratike thotë se marrja e Ministrisë së Vetëqeverisjes Lokale nga ish-lideri i kësaj partie, Risto Penov, do t’i japë partisë një dimension të ri.

Ajo thotë se Penov ka pasur projekte të suksesshme gjatë udhëheqjes së qytetit të Shkupit dhe se ai mund të marrë drejtimin e Ministrisë së Vetëqeverisjes Lokale dhe kjo i jep partisë një dimension të ri në pjesën e asaj që ne e quajmë bashkim, për bashkimin e popullit. të një vendi dhe të performojnë me një koncept tjetër.

Ardhja e Penovit në postin e ministrit do të jetë rikthimi i tij në skenën politike pas më shumë se 10 vitesh. Ai u lind më 28 shtator 1957 në Veles dhe postin e parë të lartë që mbajti ishte kryetari i Shkupit. Ai qëndroi në detyrë për dy mandate (1996-2000 dhe 2000-2004), dhe më pas ishte deputet, po ashtu për dy mandate. Nga postet partiake ka qenë sekretar i Partisë Demokratike deri në bashkimin e saj me Partinë Liberale në vitin 1997 dhe më pas ka qenë nënkryetar dhe kryetar i Partisë Liberal-Demokratike në periudhën nga viti 1999 deri në vitin 2007.

Latest Posts

Atanasoski: Qëndrimi i VMRO-së kundër ndryshimeve kushtetuese, kundërshtim i politikës perëndimore të Maqedonisë së Veriut

Kundërshtimi i ndryshimeve kushtetuese, nga koalicioni VMRO-DPMNE – ‘Levica’, i dy partive parlamentare që kundërshtojnë përfshirjen e bullgarëve në Preambulë, si dispozitë e të...

Ky është Refki “Papiqulo”, pronari i BMW-së së famshme dhe me 225 gjoba në sirtar

Ky është personi më i famshëm aktualisht në Prishtinë, së fundmi i njohur me nofkën “Papi Chulo”, Refki Hajzeri. 34-vjeçari prej kohësh me veturën e...

Gjendet një trup i pajetë në rrugën Shkup-Bllacë

Në rrugën magjistrale Shkup-Bllacë, rreth orës 11:30 (30.03.2023) është denoncuar se tek qarkorja në Vizbeg është gjetur një trup i pa jetë, pa kokë. Në...