30 vendime për doganierët, Hasani: Arritëm të realizojmë prioritetit për zgjidhjen e statusit të nëpunësve doganor

Zëvendës drejtori i Doganave, Muharem Hasani ka shpërndarë 30 vendime të përhershme pune për doganierët. Pas përfundimit të procedurave për ndarje të vendimeve, Asani ka...

Grubi pret ambasadorin shqiptar Reka: Mbledhje e përbashkët e Qeverive më 14 Nëntor

Shkup, 18 Tetor – Zëvendëskryetari i parë i Qeverisë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, z. Artan Grubi sot ka pritur në takim ambasadorin e Republikës së Shqipërisë, z. Fatos Reka.

Gjatë takimit Grubi dhe Reka kanë diskutuar mbi bashkërenditjen e detajeve të mbledhjes së përbashkët me Qeverinë e Republikës së Shqipërisë, që pritet të mbahet më 14 Nëntor në Shkup, në të cilën mbledhje pritet të nënshkruhen marrëveshje të rëndësishme, si vende tërësisht të përkushtuara në rritjen e bashkëpunimit dhe thellimit të marrëdhënieve në shumë sfera, përfshirë dhe atë ekonomike me çka njëkohësisht rritet edhe konkurrenca e kompanive në vendet e rajonit.

Projektet kapitale mes dy vendeve gjithashtu ishin pjesë e bisedës në takimin me ambasadorin Reka, ndërkohë që Korridori 8 dhe linja hekurudhore si dy projekte të rëndësishme që do lidhin jo vetëm Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Republikën e Shqipërisë por edhe vendet e rajonit, u cilësuan si iniciativa të favorshme në një moment kur vendet janë në rrugë drejt anëtarësimit në Bashkimin Europian.

Realizimi i projektit “One stop shop”, i cili pritet ta shkurtojë kohën e doganimit dhe kontrolleve kufitare, ishte gjithashtu pjesë e bisedës mes Grubit dhe ambasadorit Reka. Koncepti i kontrolleve të përbashkëta kufitare dhe procedurave më të thjeshta në një vendkalim kufitar çon drejt përshpejtimit dhe thjeshtëzimit të qarkullimit në vendkalimet kufitare dhe kjo iniciativë duhet të vendoset në funksion sa më shpejt të jetë e mundur.

Grubi më tej ka shprehur mbështetjen e tij mbi iniciativën e kryeministrit Rama në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës për rishikimin e Rezolutës 1782 për të shpallur të pabaza akuzat për trafikim të organeve njerëzore në luftën e Kosovës, si porosi e fuqishme drejtuar Europës mbi vullnetin e palëkundur të partneritetit properëndimor dhe ëndrrën e pashuar të integrimit, por edhe kërkesat plotësisht legjitime dhe të drejta kombëtare për Kosovën dhe luftën e saj të drejtë.

 

Latest Posts

Ademi priti në takim ambasadorin Qehaja

Takim me ambasadorin e Republikës së Kosovës në vendin tonë, Florian Qehaja. Me ambasadorin Qehaja shkëmbyem përvojat tona lidhur me procesin integrues të vendit në...

30 vendime për doganierët, Hasani: Arritëm të realizojmë prioritetet për zgjidhjen e statusit të nëpunësve doganor

Zëvendës drejtori i Doganave, Muharem Hasani ka shpërndarë 30 vendime të përhershme pune për doganierët. Pas përfundimit të procedurave për ndarje të vendimeve, Asani ka...

30 vendime për doganierët, Hasani: Arritëm të realizojmë prioritetit për zgjidhjen e statusit të nëpunësve doganor

Zëvendës drejtori i Doganave, Muharem Hasani ka shpërndarë 30 vendime të përhershme pune për doganierët. Pas përfundimit të procedurave për ndarje të vendimeve, Asani ka...